Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-tejfölös karaj

Sajtos-tejfölös karaj
Sajtos-tejfölös karaj
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors, finom, nincs vele sok vesződség, a siker viszont garantált. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Főtt rizzsel, krumplipürével lehet tálalni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket fólia között kicsit kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk mindkét oldalát.
  2. Egy akkora sütőtálat, amelyben kényelmesen elférnek a szeletek egymás mellett, margarinnal kikenünk.
  3. Egy kisebb lábosban megmelegítjük a margarint, hozzáadjuk a tejfölt, jól összekeverjük. Beleszórjuk a reszelt parmezánt. Ha úgy ítéljük meg, még kicsit utána sózhatunk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. A sütőtálba egymás mellé jó szorosan berakjuk a karajszeleteket, megkenjük a tejfölös keverékkel. A tálat szorosan lefedjük alufóliával. Berakjuk a sütőbe kb. 25-30 percre. Utána levesszük róla a fóliát, és még hagyjuk egy kicsit így is sülni kb. 10 percig. A szaft ezalatt finoman besűrűsödik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18x28 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 4 734
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
214 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

659
sertés rövidkaraj 40 dkg
tejföl 2 dl
parmezán sajt 5 dkg
margarin 1 ek
0 ízlés szerint