Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás lecsó tarhonyával

Gombás lecsó tarhonyával
Gombás lecsó tarhonyával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lecsó extrákkal? Naná! Ha már kicsit unod a hagyományos lecsót, akkor bolondítsd meg gombával, és készíts hozzá tarhonyát!

hozzávalók / 2 adag

Lecsóhoz

Tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csiperkegombákat vastagabb szeletekre vágjuk, majd grillezzük.
  2. A paprikából és a paradicsomból lecsót készítünk: olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat, sózzuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával.
  3. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és ízlés szerint addig főzzük, hogy a paprika roppanós maradjon.
  4. Az így elkészített alkotókat egymás mellé rakva tálaljuk, körítésként tarhonyát aduk hozzá. Zöldpetrezselyemmel díszítjük.
  5. Megforrósítjuk az olajat, beleöntjük a tarhonyát, és állandóan kevergetve pirítjuk, míg szép színű nem lesz. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vizet, megsózzuk, elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, sűrűn kavargatva puhára főzzük, nem fedjük le, azonban időnként megkeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 037
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csiperkegombás lecsó, gombás lecsó, lecsó gombával és tarhonyával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1545
csiperkegomba 8 nagy db
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
tv paprika 6 közepes db
paradicsom 6 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tarhonya 500 g
napraforgó olaj 1 dl
víz 8 dl
0 ízlés szerint