Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves 4. - gévagombából

Gombakrémleves 4. - gévagombából
Gombakrémleves 4. - gévagombából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Duna mentén sok helyen találni gévagombát tavasszal, fagombának is hívják. Én nem vagyok hozzáértő, de akitől kapom, ő az :). Érdemes keresni, és gombásszal megnézetni, mert a boltban drága. (Úgy tudom, hogy 2000 Ft egy kg.)
Nagy méretű gomba, tenyérnél is nagyobb, így főként rántva készítik el. Nagyon hasonlít a rántott csirkemellre.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a répákat és a gombát apróra darabolva rádobjuk az olajra, kis ideig dinszteljük. (Az én gévagombám már előre le volt dinsztelve, mert nagy mennyiségben kaptam, és így tudtam elmenekíteni a fagyasztóba.)
  2. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a két leveskockát, a sót, a darabolt krumplit és a lestyánleveleket.
  3. Fedőt teszünk rá, takarékra vesszük, és addig hagyjuk főni benne, míg minden puha lesz. Akkor jön a turmix, és kész is.
  4. Pirított kenyérkockával vagy tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vinella

Mióta szakács: 2011.05.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: tavasz
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges gombakrémleves lestyánnal, gombaleves gévagombából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzska05
Zsuzska05 / Zsuzska05 Mon, 2011-06-13 21:54

A kedvencem a pörkölt,de rántva is nagyon szeretem. Most végre van egy új elkészítési módom is. Esetleg van más recepted is erre az isteni gombára? Szívesen fogadnám :)

Vinella
Vinella / Vinella Tue, 2011-06-14 13:10

A legutóbb csülökpörköltbe tettük "lazításnak". :) Nem éppen kalóriaszegény,de egyszer érdemes kipróbálni!

Zsuzska05
Zsuzska05 / Zsuzska05 Mon, 2011-06-13 19:12

Imádom ezt a gombát,(én fűzfa gomba néven ismerem). Mindenképp ki fogom próbálni a receptet!
Köszi!

Vinella
Vinella / Vinella Mon, 2011-06-13 21:18

És ez csak egy a sok lehetőség közül,ahogy fel lehet használni ezt a gombát :) Remélem tetszeni fog ha megcsináltad!

60
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
gomba 20 dkg
leveskocka 2 db
burgonya 1 db
lestyán 2 szál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l