Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás gombakrémleves Anetth konyhájából

Fokhagymás gombakrémleves Anetth konyhájából
Fokhagymás gombakrémleves Anetth konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha marad gomba valamiből, mindig ezt készítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd mehet rá a felaprított gomba is.
  2. Kicsit pirítjuk, és rászórjuk a lisztet. Majd folyamatosan keverjük hozzá a meleg tejet és a tejszínt. Majd egy kis vízzel (leveskockával) vagy alaplével növeljük a mennyiséget (2-3 dl).
  3. Fűszerezzük, és hagyjuk lassan forrni 20 percig. Botmixerrel pürésítjük. Reszelt sajttal, pirított baconnel, kenyérkockával tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes gombakrémleves, krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dmagdi19640509
dmagdi19640509 Thu, 2016-01-28 20:53

Ez valami mennyei finom ! Egy a gond vele, hogy szerintem 4 személyre /feltéve, hogy rossz az étvágyuk/ nagyon kevés ! Én most az egészet be tudnám falni, de nem töhötöm !

Anetth
Anetth / Anetth Fri, 2016-01-29 10:28

Örülök, hogy ízlett. Mi a krémlevesekből kisebb mennyiséget szoktunk enni, hogy maradjon hely a második fogásnak. Ha egyedül vagyok, én is szívesebben eszem csak a levest nagy adagban :D

152
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
csiperkegomba 15 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
főzőtejszín 100 ml
szerecsendió 1 csipet
fehér bors 1 csipet
leveskocka 1 db
víz 3 dl