r
Nosalty Logó

Gombafelfújt

Zsuffa
Gombafelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A felfújthoz

A besamelmártáshoz

544
Kalória
19.6g
Fehérje
34.3g
Szénhidrát
36g
Zsír
156.3g
Víz
206g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

A besamelmártáshoz

Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

A besamelmártáshoz

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A szeletekre vágott gombát az aprított hagymával és fokhagymával megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olajból, lisztből, tejből besamelt készítünk, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját beleforgatjuk a besamel mártásba, majd a mártásba jön a tojásfehérjehab is, finoman belekeverve.
  4. Két nagy szufléformát kivajazunk, illetve beszórjuk prézlivel.
  5. Belerétegezzük először a gombát, majd besamelt, ezt megszórjuk sajttal, és ezt még egyszer megismételjük.
  6. 200 fokon 15 percig sütjük, majd lejjebb vesszük 180 fokra, és így még 5 percig sütjük a felfújtat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12

A Paprika TV-n láttam egyszer ezt a receptet, gyorsan lefirkantottam, és minimális változtatásokkal meg is csináltam. A férjem imádja, sokszor ezt kéri vacsorára. :)

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...