r
Nosalty Logó

Gomba keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Gomba keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 378 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4753.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 4512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 414 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szoba hőmérsékletű vajat, a porcukorral kikeverjük robotgéppel. Hozzákeverjük a tojásokat egyesével és a vanília aromát is.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a kukoricalisztet, a keményítőt, bele tesszük a sót, alaposan összekeverjük, majd a vajas résszel egyneművé gyúrjuk a masszát.
  3. 2 sütőlemezt vagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, a sütőt 200 C fokra előmelegítjük.
  4. A masszából dió nagyságú gombócokat formálunk, és az előkészített sütőlemezekre rakosgatjuk őket. Ne tegyük nagyon közel egymáshoz, mert a sütőportól és a nyomástól kissé szét fognak terülni.
  5. Egy közepes méretű gyűszű (vagy vanília aromás flakon) nyílását bevizezzük, majd a kakaóporba mártjuk, és a gombócok közepébe nyomjuk. Vigyázzunk, hogy eléggé belenyomódjon, de a golyó fenekét ne érje. Ezzel alakítjuk ki a gomba tönkjét. Ajánlatos minden egyes golyónál kakaóba mártani, és a felesleget lerázni róla.
  6. Az előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük. Ne tovább...ez az idő bőven elég. Sütőrácsra szedve kihűtjük és légmentes dobozban tároljuk...Ha marad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11689
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezek a kekszek állítom a világ legfinomabb vaníliás kekszei...ízvilága, mint a Dán vajas kekszé, de nem kell a nyomózsákkal kínlódni...ki kell próbálni. Ebből a mennyiségből 54 db édes csiperkém lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.