r
Nosalty Logó

Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel

VnéEdit
Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

piskótához

krémhez

562
Kalória
10.2g
Fehérje
85.7g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
71.6g
Víz
175.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
50.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

piskótához

krémhez

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5343.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    514.4 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük.
  2. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral, és feltekerjük. Amikor kihűlt, 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
  3. A vaníliás pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá, és együtt habosra keverjük. (Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot.)
  4. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset. Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercsréteg, majd a krém, és a tekercsek. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×36

Az interneten találtam a süteményt. Egy kis módosítással elkészítettem. Nagyon finom volt.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek