Gluténmentes mézeskalács Lillustól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lillus-M

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
925
Kcal
- 3% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3702
Kcal
- 3% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
334
Kcal
- 3% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.1 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
925
Kcal
- 3% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 92.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3157.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 2715 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 688.5 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 97.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
3702
Kcal
- 3% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
334
Kcal
Hozzávalók
-
250 g méz
-
100 g vaj
-
100 g nádcukor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 db tojás
Elkészítés
- A mézet, vajat, cukrot és tejet összemelegítjük.
- A többi hozzávalót keverőtálba tesszük, majd hozzáöntjük a felmelegített anyagot.
- Jól összekeverjük, vagy a keverőgép dagasztókarjával összekevertetjük. Nagyon ragacsos masszát kapunk. Hidegre kell tenni és fél nap után kiválóan nyújtható tészta lesz belőle.
- Nyújtjuk, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a leesett tésztákat újra összegyúrjuk, nyújtjuk….
- 180 fokon 5-7 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütjük.
- Mindjárt puha.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 7 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 51323
- Feltöltés dátuma: 2012. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Lillus-M
19 recept
Tavaly karácsonykor sütöttem először ezt a mézest. Most elővettem a mézeskalácsos dobozt, hát nem megmaradt előző évről pár darab??? Azoknak semmi, de semmi baja nem volt, puha és ízletes még mindig. Szóval bátran kijelentem, hosszan eltartható…
Hozzászólások
Köszönet a receptért , Lillus. Most készül a tészta,reggel sütöm,beszámolok majd ! :)
Tökéletes lett ! :)
Gyönyör? a díszítés! GRATULA ! Kellemes Karácsonyt es BUEK! üdv, Torma :)
Szuper recept, tényleg azonnal puha lett, ráadásul gyönyör?! Életem els? mézeskalácsa tökéletes lett, köszönet érte!
Örülök, hogy jól sikerült a mézes!!!!!!!!!!!!!!!
Tetszik a recept, de egy kérdésem lenne. Kb. milyen vastagságúra kell kinyújtani a tésztát? Azért kérdezem, mert mindig vékonyra nyújtom, és most kivételesen szeretném jól megcsinálni :) Köszönöm!
Elkészült, finom lett! Köszönöm a receptet!
Szia! Milyen liszt keveréket használsz a sütéshez? Biztosra szeretnék menni! :) Köszönöm!
Ne haragudj nem vettem észre a kérdésedet. Sajnos már régen írtam a receptet és akkor benne volt, hogy Schar mixB liszt van benne, de úgy látszik az új programjuk ezt leegyszer?sítette (mintha olyan mindegy lenne :-(
Már másodszor készítem és szuper lett! Én 300 gr Schar mix B lisztet és 200 gr rizslisztet keverek össze a tésztájához és nem kész f?szert használok, hanem ízlés szerint fahéj, szegf?szeg, gyömbér, szegf?bors, szercsendió (és ánizs) keverékét. A tésztát nyújtáskor rizslisztes deszkán nyújtom. A rizslisztet nem szabad ilyenkor kispórolni, mert tapasztalatom szerint eléggé ragad különben a tészta. :)
Sziasztok! Az én mézeskalács masszám nagyon híg lett. A h?tést követ?en fog megkeményedni vagy tegyek még bele lisztet????
Nagyon köszönöm a receptet, szuper lett, finom, puha, omlós :)
Nagyon szuper lett a tésztája, köszönet érte. :)
Els? gluténmentes mézeskalács, amit csináltam, és valami elképeszt?en finom lett! :) Köszönet a receptért! Én 200 g Schar Mix C-t és 300 g Nutrifree lisztkeveréket használtam. A tésztája könnyen kezelhet? volt. 9 percig sütöttem, mert vastagabbak lettek, illetve sütés el?tt lekente felvert tojással. Alig van már bel?le. :)
Sziasztok! Én még sosem ettem gluténmentes dolgokat, egy ismer?söm szerint mindegyik pocsék. Megsütöttem ezt a mézeskalácsot ajándékba valakinek, és szerintem borzasztó. Vajon annak aki ilyeneket eszik évek óta ízleni fog??? Süssek újat???? Nagyon kétségbe vagyok esve.... :( Amúgy a tészta tökéletes, egy élmény volt vele dolgozni!!!!
Sziasztok... rég néztem a hozzászólásokat, igyekszem megválaszolni a felmerült kérdéseket. Sajnos valahol elsikkasztották, hogy ezt a receptet eredetileg Schar mix B -re íródott, de látom másoknak mással is sikerül. Az ízre nem volt panasza a nem gm diétázóknak sem, s?t van ismer?söm, aki direkt a mézeskalácshoz megvásárloja a gm lisztet, mert ha eszerint készíti könnyen kezelhet? a tészta és puha is marad. A bekeveréskor a tészta igen folyós, ezért kell pihentetni h?t?ben, pár órát, de van, hogy 1-2 nap is eltelik mire kinyújtom....Kézmelegt?l nagyon jól visszapuhul