Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes mézeskalács Lillustól

Gluténmentes mézeskalács Lillustól
Gluténmentes mézeskalács Lillustól
37 perc / előkészület: 30 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsonykor sütöttem először ezt a mézest. Most elővettem a mézeskalácsos dobozt, hát nem megmaradt előző évről  pár darab??? Azoknak semmi, de semmi baja nem volt, puha és ízletes még mindig. Szóval bátran kijelentem, hosszan eltartható…

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet, vajat, cukrot és tejet összemelegítjük.
  2. A többi hozzávalót keverőtálba tesszük, majd hozzáöntjük a felmelegített anyagot.
  3. Jól összekeverjük, vagy a keverőgép dagasztókarjával összekevertetjük. Nagyon ragacsos masszát kapunk. Hidegre kell tenni és fél nap után kiválóan nyújtható tészta lesz belőle.
  4. Nyújtjuk, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a leesett tésztákat újra összegyúrjuk, nyújtjuk….
  5. 180 fokon 5-7 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütjük.
  6. Mindjárt puha.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 502
elküldve: 20
receptkönyvben: 184
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillus-M

Mióta szakács: 2012.02.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lisztmentes mézeskalács, gluténmentes mézes figurák, mézeskalács gluténmentesen

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Wed, 2017-03-08 19:05

Sziasztok... rég néztem a hozzászólásokat, igyekszem megválaszolni a felmerült kérdéseket. Sajnos valahol elsikkasztották, hogy ezt a receptet eredetileg Schar mix B -re íródott, de látom másoknak mással is sikerül.
Az ízre nem volt panasza a nem gm diétázóknak sem, sőt van ismerősöm, aki direkt a mézeskalácshoz megvásárloja a gm lisztet, mert ha eszerint készíti könnyen kezelhető a tészta és puha is marad.
A bekeveréskor a tészta igen folyós, ezért kell pihentetni hűtőben, pár órát, de van, hogy 1-2 nap is eltelik mire kinyújtom....Kézmelegtől nagyon jól visszapuhul

picizöldmanó
picizöldmanó Sun, 2016-12-04 15:42

Sziasztok!
Én még sosem ettem gluténmentes dolgokat, egy ismerősöm szerint mindegyik pocsék.
Megsütöttem ezt a mézeskalácsot ajándékba valakinek, és szerintem borzasztó. Vajon annak aki ilyeneket eszik évek óta ízleni fog??? Süssek újat???? Nagyon kétségbe vagyok esve.... :(
Amúgy a tészta tökéletes, egy élmény volt vele dolgozni!!!!

midige
midige Wed, 2016-11-23 15:38

Első gluténmentes mézeskalács, amit csináltam, és valami elképesztően finom lett! :)
Köszönet a receptért!
Én 200 g Schar Mix C-t és 300 g Nutrifree lisztkeveréket használtam.
A tésztája könnyen kezelhető volt. 9 percig sütöttem, mert vastagabbak lettek, illetve sütés előtt lekente felvert tojással. Alig van már belőle. :)

s_anita7
s_anita7 Sat, 2015-12-26 22:21

Nagyon köszönöm a receptet, szuper lett, finom, puha, omlós :)

Orsibaba
Orsibaba Wed, 2015-12-23 16:09

Sziasztok! Az én mézeskalács masszám nagyon híg lett. A hűtést követően fog megkeményedni vagy tegyek még bele lisztet????

licya
licya Mon, 2014-12-01 16:12

Már másodszor készítem és szuper lett! Én 300 gr Schar mix B lisztet és 200 gr rizslisztet keverek össze a tésztájához és nem kész fűszert használok, hanem ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szegfűbors, szercsendió (és ánizs) keverékét. A tésztát nyújtáskor rizslisztes deszkán nyújtom. A rizslisztet nem szabad ilyenkor kispórolni, mert tapasztalatom szerint eléggé ragad különben a tészta. :)

jtunderke
jtunderke Tue, 2014-09-30 19:34

Szia! Milyen liszt keveréket használsz a sütéshez? Biztosra szeretnék menni! :) Köszönöm!

Lillus-M
Lillus-M / Lillus-M Sat, 2014-12-20 22:37

Ne haragudj nem vettem észre a kérdésedet. Sajnos már régen írtam a receptet és akkor benne volt, hogy Schar mixB liszt van benne, de úgy látszik az új programjuk ezt leegyszerűsítette (mintha olyan mindegy lenne :-(

Panna27
Panna27 Thu, 2013-11-21 21:25

Tetszik a recept, de egy kérdésem lenne. Kb. milyen vastagságúra kell kinyújtani a tésztát? Azért kérdezem, mert mindig vékonyra nyújtom, és most kivételesen szeretném jól megcsinálni :) Köszönöm!

Firesnake-1-
Firesnake-1- Mon, 2012-12-24 10:51

Szuper recept, tényleg azonnal puha lett, ráadásul gyönyörű! Életem első mézeskalácsa tökéletes lett, köszönet érte!

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-12-23 00:05

Gyönyörű a díszítés! GRATULA ! Kellemes Karácsonyt es BUEK! üdv, Torma :)

inimma
inimma Fri, 2012-12-21 15:09

Köszönet a receptért , Lillus.
Most készül a tészta,reggel sütöm,beszámolok majd ! :)

925
méz 250 g
vaj 100 g
nádcukor 100 g
tej 1 dl
gluténmentes lisztkeverék 500 g
szódabikarbóna 1 kk
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
tojás 1 db