Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínhabos piskótarolád

Tejszínhabos piskótarolád
Tejszínhabos piskótarolád
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy újságban találtam, és kicsit alakítottam rajta.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

ajánlat

Gyakran készítek piskótaroládot, persze variálva, hol lekvárral, hol nutellával, hol ezt a tejszínhabosat, mindet szeretjük! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a porcukorral kb. 10 percig géppel keverjük.
  2. A sütőporos lisztet kis adagban hozzáadjuk a tojásos keverékhez, végül a reszelt citromhéjat is.
  3. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokon.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, be a sütőbe, és mérsékeljük a hőfokot 200 fokra. 5 percig így sütjük, aztán még lejebb vesszük 175 fokra, és még 10 percig sütjük.
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a konyharuhával 3-4 szer feltekerjük egymás után. Ezután feltekerve rácsra téve hagyjuk hűlni.
  6. Ha kihűlt, kenjük meg lekvárral - ki milyet szeret. :)
  7. Verjünk kemény habbá 3 dl tejszínt (én hulalát használtam), kenjük kb. a 2/3-át a lekvárra, tekerjük fel, tegyük hűtőbe kb. 1 órára, ezután kenjük meg a maradék tejszínnel, és díszítsük gyümölccsel.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 619
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

iza37

Mióta szakács: 2011.10.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs lekvárral és tejszínhabbal, lekváros tejszínes piskótatekercs, piskótarolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

661
porcukor 6 púpozott ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 6 db
lekvár/ dzsem 20 dkg
habtejszín 3 dl