r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2896 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 2896 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel a legmagasabb fokozaton felverjük.
  2. A lisztet, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felvert tojásokba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben 200 fokon 5 percig, majd 175 fokon további 10 percig sütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazán elvegyítjük.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy kevés krémmel pedig bevonjuk a tetejét és csokoládé reszelékkel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 212204
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 23.

Ajánló

Tálaláskor tejszínhabot kínálok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bármikor elkészíthető, mivel gyorsfagyasztott gesztenyepüré mindig van a hűtömben. Jó vendégváró, mert a hűtőben 2-3 napig is friss marad.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Iszonyatos recept!!! Aki jót akar semmiképp ne próbálja ki! A tészta gyakorlatilag egy omlett, BORZALMAS.. Nekem elszúrt egy szülinapot, új tortát kellett készíteni másik recept alapján.

Klári

Cumppi! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a tortája, mielött leszólna egy receptet, át kellene gondolni, hogy betartotta-e a receptben írtakat. Egész tojásból csinálta? Süt?por helyett nem mást használt? Az el?írt ideig verte a tojásokat a porcukorral? Az én általam sütött piskóta tésztája könny? és laza szerkezet? volt (mint ahogy az a képen is látható) és még csak véletlenül sem hasonlított az omletthez.

Törölt felhasználó

A tésztája tényleg hasonlít egy tojásránottához...pedig betartottam a 20 perc keverési id?t, a 6 egész tojást és a megfelel? sütési id?t és módot is...A kedvencem nem lesz,de végülis ehet?.

Törölt felhasználó

Én már ettem Klári gesztenyetortájából, és nagyon finom! A piskótatekercséb?l is több alkalommal és az is mindannyiszor hibátlan volt. Annál is hasonlóképpen készül a piskóta. Cumppi, valamit rosszul csinálhattál, szerintem azért nem sikerült.

Törölt felhasználó

Kedves Klári! Ma próbáltam ki a gesztenyetortádat, nagyon jól sikerült, igaz enni még nem ettünk bel?le. Most várom anyukámat,a születésnapjára készítettem el, pedig sütni nemigazán tudok!!!!! Én egy kicsit több gesztenyével csináltam mint ahogy írtad, és a tied alapján vastagabban szórtam meg a csokireszelékkel. Ennek is az az oka,hogy nem tudom szépen elkenni a tetején a krémet, és így nem látszik t?le. Oldalait is bekentem, és oda is szórtam reszeléket. Köszi a receptet!!!!!! Cumppi, én egyáltalán nem vagyok süt?zseni, de mégis sikerült, ráadásul szép is lett!!!!!! Ne legyél lusta 20 percig verni a tojást!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Ma készitettem el tortát és sikerült.Andi

Törölt felhasználó

Meg kostoltam krémet csak leg közzelebb egy picit többet teszek bele.remélem páromnak és gyerekeimnek is izlig.multkor puncs tortát készitettem sikerem volt vele.ez ad bátorságot kiprobálni másfajta torták el készitését is.Köszönöm Amandalejla

Klári

Szia! Örülök a sikerednek, remélem anyukádnak is ízlett. Üdv: Klári

Törölt felhasználó

Szia! Mekkora tepsibe kell a tésztának valót sütni a gesztenyetortához? Üdv: Andi?

Klári

Szia Andi! A tepsim mérete 38x31x3 cm. Üdv : Klári

Törölt felhasználó

helló, holnap a barátomnak szeretném megsütni szülinapjára, reményem sincs az addigi válaszra.. de a kemény habbá vert tejszín: ebbe bele kell tenni annyi cukrot amennyit a tejszínbe szoktunk, vagy nem kell bele külön, elég az a két ek, amit a receptben írsz? el?re is köszi... Nóri

Klári

Szia Nóri! Gondolom már elkéstem a válasszal, én nem teszek külön cukrot a tejszínbe, de ha édes szájú a barátod tehetsz bele 3 teáskanállal. Üdv: Klári

Törölt felhasználó

nem tettem :) köszönöm a receptet,jól sikerült a torta,azért a tejszínnel voltak apróbb gondok-akkor vettem a boltban és nem volt elég hideg,nemigen akaródzott neki kemény habbá lenni,de összességében finom volt és hát nagy örömet okozott :) Nóri

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni: én laktózérzékeny vagyok, mivel helyettesíthetném a tejszint. Köszönettel: Pannika

Törölt felhasználó

Szia! Tudom már elég rég kérdezted de talán még hasznosíthatod. Valamelyik nap láttam a boltba laktóz mentes tejszínt. Szerintem ugyanolyan az íze mint a simának. Jó sütögetést. Dudi

Törölt felhasználó

Jól néz ki, megsütöm mivel nem egy babrás süti, de tényleg kell 20 percig verni a habot,? Én sürün sütök piskótát de 5-8 p. után sem lesz keményebb a hab. Sziaszok. BUÉK!!!!!!

P.

Tényleg 20 percig kell verni. Elöször én sem hittem volna, de amikor megcsináltam, nekem is meglepetés volt. Hiszen itt nem a habot kell 20 percig verni !, hanem az egész tojásokat egyben a cukorral. Ès valóban sokszorosára növekszik eközben. Ha ezt betartod, sikerülni fog. Èn már ezt is kipróbáltam és a piskótatekercset is, ami ugyanezzel a módszerrel készül és egy finom habos, könnyü tészta lett belöle.

Törölt felhasználó

Szerintem ez egy jó süti ! Ha piskóta alapot írnak receptbe , úgy szoktam ( 6 tojáshoz), hogy 3 kanál sima liszt, 3 kanál rétes liszt , a lisztet mindig szitálom! Jobb állagú lesz a tészta kevésbé szárad ! Nekem is volt már olyan piskótám ami "rántotta" hangulat lett :-)) de az csak azért, mert siettem,túl izgultam :-)) nem volt jól felverve a hab , vagy amikor összeforgattam nagyon összetörtem a habot ! Szerintem akinek a sima piskóta sütés nem igazán fekszik, csinálhatja vizes piskótából! De ez igazán jól néz ki, és kifogom próbálni!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Egy újszülöttnek minden vicc új- alapon: van amikor a tojás a hibás az "omlett állagú" piskótánál! Nekem Tescós tojásból soha nem sikerült; 1 éve nem vagyok hajlandó ott tojást venni!Azóta szinte hibátlan tésztákat tudok "varázsolni"...

Törölt felhasználó

Sziasztok!Valentinnapi tortának csináltam ma el?ször!Nekem jól sikerült!Azt hiszem a kedvencem!Gyors és fincsi!Sikerem volt vele!Kezd? vagyok a sütésbe!

Törölt felhasználó

szia klári köszi a receptet nagyonjol sikerült ezt máskoris elkészitem

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek