r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 2896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel a legmagasabb fokozaton felverjük.
  2. A lisztet, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felvert tojásokba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben 200 fokon 5 percig, majd 175 fokon további 10 percig sütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazán elvegyítjük.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy kevés krémmel pedig bevonjuk a tetejét és csokoládé reszelékkel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 671
  • Tegnapi nézettség: 74
  • 7 napos nézettség: 479
  • Össznézettség: 247876
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 23.

Ajánló

Tálaláskor tejszínhabot kínálok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármikor elkészíthető, mivel gyorsfagyasztott gesztenyepüré mindig van a hűtömben. Jó vendégváró, mert a hűtőben 2-3 napig is friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...