r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2896 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 483 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1410 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 2896 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral 20 percig gépi habverővel a legmagasabb fokozaton felverjük.
  2. A lisztet, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felvert tojásokba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben 200 fokon 5 percig, majd 175 fokon további 10 percig sütjük.
  5. Amikor kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk, és a gesztenyés töltelékkel megkenjük.
  6. A töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel lazán elvegyítjük.
  7. A lapokat megtöltjük a krémmel, egy kevés krémmel pedig bevonjuk a tetejét és csokoládé reszelékkel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 210
  • Össznézettség: 228124
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 23.

Ajánló

Tálaláskor tejszínhabot kínálok mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bármikor elkészíthető, mivel gyorsfagyasztott gesztenyepüré mindig van a hűtömben. Jó vendégváró, mert a hűtőben 2-3 napig is friss marad.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

További cikkek