r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából

Andi80_
Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

1285
Kalória
19.2g
Fehérje
172.5g
Szénhidrát
57.1g
Zsír
43.2g
Víz
122.4g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
80.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    342.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7898.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    3112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1034.8 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 7699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  3. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
  4. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
  5. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
  6. 180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
  2. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
  5. Rákenjük a krém felét.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
  2. Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
  2. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33

Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belőle, amit szépen ketté lehetett vágni. Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri! Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebédvendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...