r
Nosalty Logó

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1285 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 7699 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 307 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1285 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    342.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7898.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1858 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    3112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.8 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 7699 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20×33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
  2. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  3. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
  4. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
  5. A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
  6. 180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krémhez

  1. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
  2. A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
  3. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
  5. Rákenjük a krém felét.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
  2. Rákenjük a krém másik felét. Ráfektetjük a maradék piskótát.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
  2. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni. Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 584
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 579
  • Össznézettség: 107663
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyés-kekszes szelet Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belőle, amit szépen ketté lehetett vágni. Kicsit időigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri! Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetős. A vasárnapi ebédvendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzászólások (6)

palice

Csodaszep! Tokeletes! :)

Andi80_

Köszönöm szépen :-)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki , most beleharapnék :)Biztos hogy elkészítem , mert a leírtak alapján nem csak szép , de nagyon finom is lehet :)

Törölt felhasználó

én is ismerem ezt a receptet! nagyon finom, múlt hétvégén ez volt a nap fénypontja! :) csak mi nem nagyon tudtuk pihentetni, mert nem bírtunk magunkkal :)

Macskosz76

Köszi a szuper sütireceptet! Nekem most nincs üzemel? süt?m, így kész mézeslapokat használtam, de így is tökéletes! :)

Szása60

Kedves Andi! Nagyon jól néz ki a sütid, szavaztam is rád!Igaz kés?n vettelek észre.

Andi80_

Köszönöm szépen :-)

Csillag0

Nagyon guszta és finom sütemény, én mindig dupla adagból készítem.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek