Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-gesztenyés muffin

Narancsos-gesztenyés muffin
Narancsos-gesztenyés muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első cukormentes édességem. Szerintem lehetett volna picit édesebb, de akik kóstolták, azt mondták, hogy ez így pont jó, mert így lehet érezni a narancs és a gesztenye ízét.
Az összes muffint ezzel az alaprecepttel készítem, nekem ez vált be a legjobban. 

hozzávalók / 4 adag

A száraz részhez

A nedves részhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. A tojásokat a édesítőporral /cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a nedves masszát, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük.
  4. Papírkosárkákkal kibéleljük a muffin sütőt, beletöltjük a masszát és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha elkezdene égni a sütik teteje, alufóliával letakarjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 457
elküldve: 2
receptkönyvben: 168
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szederliget

Mióta szakács: 2010.06.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés-narancsos muffin, muffin gesztenyével és naranccsal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillamedve
Csillamedve Sun, 2012-01-08 01:13

Olyan finom lett volna ha nem égnek oda :( de nagyon jó recept, köszi! :D

621
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
gesztenyemassza 25 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 2 db
cukor 10 dkg
vaníliaaroma 10 ml
rum 3 ek
joghurt 280 g
vaj 7 dkg
narancslé 1 narancsból nyert