Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés muffin

Gesztenyés muffin
Gesztenyés muffin
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leküzdhetetlen vonzalmam a muffinformához most is győzött, így abba került a nyersen is finom gesztenyehab. Meggyet is tettem bele, mert szerintem a gesztenye és a meggy jól megférnek egymással. Gyermekkorom gesztenyegolyóit idézi, csak nem olyan tömény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem.
  2. A gesztenyemasszát összekevertem a tojások sárgájával, az édesítővel, sütőporral és a rummal, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabba.
  3. Megtöltöttem vele a muffinformákat, kb. 3/4  részig, mindegyik közepébe tettem egy szem meggyet.
  4. 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
  5. Kicsit összeesett, de nem szomorkodtam, mert a mélyedésbe pont belefért a tejszínhab. 12 darab lett. 1 db: energia: 75,8 Kcal, szénhidrát 9,3 gr


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 58 969
elküldve: 9
receptkönyvben: 683
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyemuffin, gesztenyés-rumos muffin

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Tue, 2014-02-04 18:06

Ugye csak véletlenül írtad azt, hogy sütés előtt (!) tettél mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet?! A képen az látszódik, hogy a tejszínhab tetején ül a meggy.

bernatp
bernatp / bernatp Fri, 2012-09-21 07:37

Nagyon ízletes, könnyű, különleges muffin! Nekem is kissé beestek hűléskor, de a rányomott (bolti flakonos) tejszínhabbal és a meggyel az eddigi legesztétikusabb muffinomat sikerült előállítani! :)

PepeChef
PepeChef Sat, 2014-03-22 11:04

Kedves bernatp!
A sütés utáni "beesést" én is bolti flakonos tejszínhabbal orvosoltam. Szavamra, nagyon esztétikus lett. Az egész család megelégedésére szolgált! :)

Kroton
Kroton Mon, 2011-06-13 19:26

Szerbusz =)
Isteni finom ez a muffin! Percek alatt elfogyott =) Köszönjük a receptet, szerintem készítek ilyet máskor is =)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-02 12:53

Mivel karácsony nem múlhat el gesztenye nélkül és muffin nélkül sem, így a választása a családnak erre a muffinra esett, ebben mind a kettő megvan,:-))) Köszönjük szépen, nagyon finom volt!B.U.É.K.4Éva-Anyóca

cukroskata
cukroskata / cukroskata Thu, 2010-05-06 11:15

Kedves kisBaba! Nyugodtan megcsinálhatod cukros gesztenyemasszából, szerintem akkor egyáltalán nem kell semmi több cukor a tésztába.

kisBaba
kisBaba Thu, 2010-05-06 10:22

Kedves Cukroskakta, milyen lenne a sütike, ha ha cukrozott gesztenyemasszával készíteném? Jó lenne? Akkor valamit változtatni kell az összetevőkön? Válaszod előre is köszönöm!

pinter.bobe
pinter.bobe Mon, 2009-12-21 17:54

Sziasztok!
Én is azt szeretném kérdezni, hogy tudnék kitörölni olyan receptet, amit már nem szeretnék gyűjteni?
Várom a választ,aki tudja kérem írja meg.
Köszönöm
Böbe

_eViKe_
_eViKe_ Fri, 2010-07-02 17:27

Szia. Receptet így tudsz kitörölni: receptkönyv szerkesztés majd amelyik sütit vagy fogást ki szeretnéd törölni egyszerűen kitörlöd a már megszokott gombbal, ezután pedig klikk a "beküldés" gombra! Én mindig így csinálom és eddig mindig sikerült is. Üdv.

169
gesztenyemassza 20 dkg
tojás 4 db
édesítőszer 3 ek
meggy 15 dkg
rum 2 teáskanál
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 1 dl