r
Nosalty Logó

Gesztenyés babapiskóta 3.- kávés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés babapiskóta 3.- kávés
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 1138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 6821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    386 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3499.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    728.9 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3044 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2988 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 6821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A kakaós kekszet morzsásra daráljuk.
  3. Összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a felkockázott hideg vajjal.
  4. Belesimítjuk egy 22-23 cm-es tortaforma aljába.
  5. A masszát meglocsoljuk egy kis rummal.
  6. Krém készítése:
  7. A vaníliás pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  8. Ha már kicsit hűlt a krém, hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott hideg vajat és a tojássárgáját.
  9. Keverjük, amíg szépen belesimul a krémbe.
  10. A babapiskótákat mártsuk bele a kávéba.
  11. A krém felét öntsük a gesztenyés alapra, borítsuk be a kávés piskótákkal, majd fedjük be a maradék krémmel.
  12. Hűtsük be 3-4 órára.
  13. Tetejére:
  14. Verjünk kemény habot a tejszínből.
  15. Félúton adjuk hozzá a porcukrot.
  16. A tejszínhabot a torta tetejére simítjuk.
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 34260
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Kakaóporral díszítjük.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tortaformát felcserélhetjük egy tepsire. A tejszínhabba én még habfixálót is szoktam tenni, de ez csak szokás kérdése.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...