Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finn eperhab

Finn eperhab
Finn eperhab
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy nagyon finom, nem túl édes epres desszert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret mossuk, tisztítjuk, durva darabokra vágjuk, majd a porcukorral pürésítjük. A pürét egy sűrű szitán átpaszírozzuk.

  2. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük.

  3. A tojásfehérjéket a csipett sóval kemény habbá verjük.

  4. Először az eperpürét, majd a tejszínhabot óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverjük úgy, hogy a hab márványos maradjon.

  5. A habot poharakba töltjük, és tálalásig hidegre tesszük.

  6. Tálalás előtt a megmaradt eprekkel díszítjük.


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 932
elküldve: 2
receptkönyvben: 322
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mansikkalumi, tejszínes eperhab, epres-tejszínes poharas édesség

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

193
eper 60 dkg
porcukor 6 ek
habtejszín 250 ml
tojásfehérje 4 db
1 csipet