Nosalty Logó

Gesztenyemousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Ezen a képen: Gesztenyemousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 2271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 9084 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 276 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 2271 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    590.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4242.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    614 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3071 micro
Összesen 9084 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Elkészítés

A 2 db piskótaroládhoz

  1. A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mézessütemény fűszerkeveréket, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítjük a tojáshabot és a lisztet. A tésztát megfelezzük, egyik felét sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt kisütjük.
  2. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és hűlni hagyjuk.
  3. Ugyanígy kisütjük a másik lapot is.
  4. Addig elkészítjük a krémet. Lereszeljük a gesztenyemasszát és összekeverjük a mascarpone krémsajttal, 3 evőkanálnyi rummal. A habtejszínbe teszünk 3 evőkanálnyi porcukrot kissé felverjük. Majd 3 csomag habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan összevegyítjük a tejszínhabot a gesztenyekrémmel.
  5. A piskótát kigöngyöljük és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük krémmel és visszatekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Minden szelet után papírtörlővel letöröljük a krémet a késről, hogy ne maszatoljon!)
  6. Tortatányérra helyezzük a csatos tortaforma gyűrűjét (28 cm). Szorosan kirakjuk piskótatekercsekkel. A közökbe, rumba áztatott meggyet teszünk. A gesztenyekrémből félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára. Kicsit rányomjuk, hogy szépen kitöltse a hézagokat is, elsimítjuk. Szorosan, szimmetrikusan kirakjuk a tetejét is piskótatekercsekkel, a közökbe rumos meggyet teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Lecsatoljuk a tortáról a gyűrűt. Oldalát a félretett krémmel megkenjük, ostyarudakkal kirakjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük és a torta tetejét díszítjük.
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 148069
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szintia 89 recept

Nemisbéka karácsonyi receptversenyén, desszert kategóriában 2. helyezett lett!:))) Gesztenyemousse recept a Macikonyháról

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom és mutatós is egyben.Csak ajánlani tudom!

Szintia

Köszönöm Eszter!:)

Katalin asszony

Gyönyör? ez a torta.Nem is értem,miért nem dicsérték meg többen:))Hétvégén elkészítem.Köszi a receptet:)

Szintia

Nagyon kedves vagy Katalin, köszönöm!:) Szintia

Törölt felhasználó

Eszméletlen gyönyör? ez a torta! Remélem, arányban van az ízével is a látványa, mert ezt egyszer?en el kell készíteni, nincs mese! Gratulálok hozzá!:)

Szintia

Ízvilága a Macikonyhából, ami önmagában garancia!;)) Sok sikert! Szintia

zsuzsi965

Hú! Azannyát ez gyönyör? és fini is. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

nagyon szep!unnepi asztalra valo!

marianna1211

Gyönyör?séges és ünnepi is ez a torta! Illik a karácsony hangulatához. A hozzávalókból ítélve meg nagyon finom is lehet.

Törölt felhasználó

A torta elkészítése a vártnál egyszer?bb volt. Nagyon finom lett. Aki szereti a gesztenyéset, annak tuti bejön. Köszönjük a receptet. Én biztos nagyobb tortaformában készítettem, mert az ostyarudakból le kellett vágni 1-1 cm (Lidl-ben vettem, zacskós- nem tudom hány dkg-os, de elég sok van benne) és egy csomag kevés lett. nem vettem másikat, inkább egy kicsit ritkábbra raktam.

marikalacs

Tuti!!! Idén karácsonykor ez lesz az asztalunkon. Köszi, már csorog a nyálam. A többieknek meglepi lesz. Egy kérdés-Miért kell ujjnyi szeletekre vágni a roládot? Miért nem lehet tortaforma magasságot egyben? Kett? lett bel?le :). Köszi ha válaszolsz.

Szintia

Szia! Én így készítettem, két sor rolád közé gesztenye mousse-t kentem és a receptet is e szerint írtam. Ha tortaforma magasságához szeleteled a roládot, akkor nem lesz elég a rolád és kimarad a krémed. Szintia

Törölt felhasználó

"A gesztenyekrémb?l félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára." ez azt jelenti h ahogy rétegzem a piskótát a formában, a rétegek közé is kerül krém ugye?

Kris

Anyukám születésnapjára készítettem.Nagy örömet szereztem neki vele:)! Megéri a fáradtságot,nagyon finom,nagyon mutatós:)!/Ja,és egyszer? összeállítani:)!/

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy nem kapok választ :( Kris! Te a rétegek közé tettél krémet?

Szintia

Szia Dalma! A tortaforma alját kibéleled elfektetett piskótatekercsekkel, amire rákened a krémet, majd betakarod szintén elfektetett piskótatekercsekkel. A krémb?l annyit hagyj, hogy nyomózsákból kidíszíthesd a tetejét, valamint egy pici kell az oldalára is az ostyarudak rögzítéséhez! Sok sikert és Kellemes Ünnepeket! Szintia

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm, és én is kellemes ünnepeket kívánok!!!

Todika

Nagyon guszta es szivesen elkeszitenem,de nekem meg mindig nem vilagos,hogy leteszek egy sort a tekercsekbol es utana krem es a kovetkezo sor az kozvetlenul az alatta levo tekercsre kell tenni a kovetkezo sor tekercset vagy eltolva?bocsi,ha buta a kerdes!:-)

Szintia

Szia! Egyszer?en csak ahogy jön, úgy tedd a tekercseket!;) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Szia!A krém elég masszív?Zselatin nélkül is oké?Ezt a gyönyör?séget akarom vinni húsvéti rokonlátogatóba!

Szintia

Szia! Nem kell bele zselatin, tökéletes állagú a krém!;) Sok sikert hozzá!

Hozzávalók

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek