r
Nosalty Logó

Gesztenyemousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Gesztenyemousse torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 2271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 9084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 2271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    590.8 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4242.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    614 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1400 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3071 micro
Összesen 9084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Elkészítés

A 2 db piskótaroládhoz

  1. A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mézessütemény fűszerkeveréket, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítjük a tojáshabot és a lisztet. A tésztát megfelezzük, egyik felét sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt kisütjük.
  2. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük és hűlni hagyjuk.
  3. Ugyanígy kisütjük a másik lapot is.
  4. Addig elkészítjük a krémet. Lereszeljük a gesztenyemasszát és összekeverjük a mascarpone krémsajttal, 3 evőkanálnyi rummal. A habtejszínbe teszünk 3 evőkanálnyi porcukrot kissé felverjük. Majd 3 csomag habfixálóval kemény habbá verjük. Óvatosan összevegyítjük a tejszínhabot a gesztenyekrémmel.
  5. A piskótát kigöngyöljük és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük krémmel és visszatekerjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Minden szelet után papírtörlővel letöröljük a krémet a késről, hogy ne maszatoljon!)
  6. Tortatányérra helyezzük a csatos tortaforma gyűrűjét (28 cm). Szorosan kirakjuk piskótatekercsekkel. A közökbe, rumba áztatott meggyet teszünk. A gesztenyekrémből félreteszünk egy kisebb mennyiséget a torta oldalára, a többit rákenjük a piskótára. Kicsit rányomjuk, hogy szépen kitöltse a hézagokat is, elsimítjuk. Szorosan, szimmetrikusan kirakjuk a tetejét is piskótatekercsekkel, a közökbe rumos meggyet teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Lecsatoljuk a tortáról a gyűrűt. Oldalát a félretett krémmel megkenjük, ostyarudakkal kirakjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük és a torta tetejét díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1083
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 159154
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szintia 89 recept

Nemisbéka karácsonyi receptversenyén, desszert kategóriában 2. helyezett lett!:))) Gesztenyemousse recept a Macikonyháról

Hozzávalók

A 2 db piskótaroládhoz

A gesztenyemousse-hoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek