r
Nosalty Logó

Gazdag diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mariam
Gazdag diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1021 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6123 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 380 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1021 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    496.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    267 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    841 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1769 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6123 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. (A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
  2. Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  3. Rácson hűtjük ki.
  4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
  5. Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
  6. A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
  7. A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
  8. Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 132372
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gazdag diótorta
mariam 6 recept

Ez a torta már korábban felkerült a tortás blogomra.

Hozzászólások (48)

Törölt felhasználó

A krém hozzávalói között liszt is szerepel, az elkészítésben kimaradt, szükség van rá? Mekkora formát használsz:?

Törölt felhasználó

Bocsánat, most látom, hogy 26 cm-es a forma

Törölt felhasználó

Szia! A tésztában valóban nincsen liszt.

Törölt felhasználó

Mirjam, jól néz ki a torta. Szegény látogató arra volt kiváncsi, hogy vajon a KRÉM-be tettél-e lisztet, mert a hozzávalók között szerepel, de a leírásba már nem említetted. Üdv, Alexandra

Törölt felhasználó

Bocs, természetesen Mariam és nem Mirjam... :)

Törölt felhasználó

Igen... Szegény látogató még mindíg nem tudja, hogy a leírásban szerepl? lisztre van-e szükség a krém készítésekor.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ezer bocs, nem jöttem rá, hogy a krémre vonatkozik, mert a tésztánál el?ször én is azt hittem, kimaradt a liszt, amikor a receptet el?ször láttam. Igen, az a lisztmennyiség kell a krémbe, ami a felsorolásban van, a dióval el kell keverni, és úgy a tejjel elkavargatni. Köszönöm az észrevételt!!!!!!!!!!!!! Üdvözletem!

Törölt felhasználó

Ezt a tortát el lehet készíteni glukononnal is ?Anyósom sajnos cukorbeteg,és szeretném azért meglepni valami finomsággal.

Törölt felhasználó

Ez a diótorta fenséges! nagyon nagy sikerem lett vele a férjem szülinapján! Visszatér? vendég lesz nálunk! Köszönöm a receptet!!!!!!!!!

mariam

Kedves Hamarné, nagyon örülök, hogy tetszett a családnak, nekünk is nagyon ízlik, gyakrabban kellene sütni nálunk is! :-)

Törölt felhasználó

Jól esett, h. megköszönted a hozzászólásomat! Én viszont nem tudtam szó nélkül hagyni ezt az isteni diótorta receptet, mert a férjem diótorta rajongó, és sok fincsi diótortát kapott a 26 év alatt a szülinapjára, de így még sosem lelkendezett! Már tudom hogy anyósom is ezt kapja a 80. szülinapjára ( mert ? most nem volt itt, ezért nem ehetett bel?le). Szóval még egyszer kösssssssssssssssz! Üdv: Zsuzsa

mariam

Szia Citrom! Elnézést, de a leveled valahogy elkallódhatott nálam, és nem vettem észre a kérdést, pedig már nagyon régen írtál. Szerintem elkészíthet?, bár nem vagyok annyira járatos a glukonon használatával, pedig már sütöttem vele én is. Sajnálom, hogy nem tudtam válaszolni, amikor aktuális lett volna!!!! :-(

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól néz ki ez a torta, szívesen megcsinálnám apósom szülinapjára. De úgy látom, hogy a képen a tészta elég sötét szín?. Tényleg ilyen lesz vagy raktál bele egy kis kakaót? Sajnos én ezekhez a f?zött krémekhez nem nagyon értek, ha beleteszem a lisztes diót a tejbe, addig kell f?zni, amíg kréms?r?ség? nem lesz? Bocsi biztos butaságokat kérdeztem! Köszi: Csilli

mariam

Szia Csilli! A tésztában nincsen kakaópor, a diótól sötét a színe. Sötétbarna lesz, de nem annyira, mint egy kakaós tésztának. Ha beleteszed a lisztes diót, kevergetve fel kell forralni, és ha nem találod elég s?r?nek, kicsit tovább is f?zheted pár percig, hogy jobban bes?r?södjön. (A lisztt?l fog bes?r?södni). Sok sikert kívánok! Üdvözlettel: mariam

Törölt felhasználó

Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Nagyon elrontaná a krémet, ha tennék bele süt?rumot, vagy a citrommal nem illik össze? Köszi: Csilli

mariam

Szia Csilli! Ha rumot szeretnél hozzáadni, az jól illik hozzá, akkor viszont inkább ne tegyél citromhéjat véleményem szerint. Üdv: mariam

Törölt felhasználó

Szia! Köszi, szerintem se passzol a rum a citrom ízével, de el?ször kipróbálom, hogy milyen a tiéd! Nagyon szeretem az eszterházy tortát és abba is tesznek talán, de lehet, hogy nem rumot. Na majd még meglátom! Nagyon köszi még 1x!

Törölt felhasználó

Szia! Most szombaton csinálnám meg a sütit apósom szülinapjára, így szeretnék minden hibatényez?t kisz?rni. Biztos idiótának fogsz nézni, de inkább mindent megkérdezek. Írtad, hogy valakinek baja volt a tésztával. Mit lehet azon elrontani? Gondolom a tojásfehérjét a cukorral robotgéppel kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót finoman belekeverjük egy fakanállal, hogy a fehérje ne essen össze. Vagy az is mehet alacsony fokozatos robotgéppel? Tök ciki, hogy ilyen béna vagyok! El?re is bocsánat és köszönöm: Csilli

mariam

Szia Csiili! Szerintem rendkívül egyszer? az elkészítése, jól látod, és a ha úgy csinálod, ahogy Te is leírtad, akkor nem lehet semmi baja sem.Én kis fordulattal a géppel forgattam bele a többi hozzávalót a felvert fehérjéhez. Ne izgulj, biztos sikerül! :-)

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek