r
Nosalty Logó

Narancsos diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Narancsos diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 1495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 5967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Összesen 230 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1495 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6183.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.1 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    591 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 5967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, a darált diót, lisztet, sütőport, vaníliacukrot és végül a keményre felvert habot.
  2. A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük, és beleöntjük a masszát.
  3. Tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A tejet a liszttel sűrűre főzzük, belepréseljük a narancs levét, majd kihűtjük.
  2. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, és összevegyítjük a tejes krémmel.
  3. A tésztát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rátesszük a tészta másik felét, és bevonjuk a tortát kívül a maradék krémmel.

Díszítéshez:

  1. A kivit megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, a narancsokat felszeleteljük és kettévágjuk.
  2. Narancskarikákkal körbetesszük, és kivi cikkekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2266
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos diótorta
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon finom, puha, krémes torta. Bármilyen gyümölccsel díszíthető.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...