r
Nosalty Logó

Fűszeres vajjal töltött csirkemell

Mi van itthon
Fűszeres vajjal töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

549
Kalória
57.4g
Fehérje
2.5g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
189.1g
Víz
248.8g
Koleszterin
350.4mg
Rost
257.5mg
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 549 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1100 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőben tartjuk, amíg a csirkehúst előkészítjük. Azaz a filékből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A töltelékből egy kiskanálnyit a húsra teszünk, ügyesen feltekerjük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
  3. A hagyományos - liszt, tojás, prézli - módon bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük. Ha marad töltelék, akkor fóliába csomagolva le is fagyaszthatjuk.
  4. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

Igazi vasárnapi ebédnek való. Kicsit több, mint a hagyományos rántott csirke, de nem sokkal bonyolultabb. A délelőtti körkérdést követően: "Mi legyen az ebéd?", rájöttem, hogy én bizony valami kijevi csirkeféleséget szeretnék enni. Korábban még nem készítettem ilyesmit, de azt gondolom, hogy most, az ebéd után, erről már másképp vélekedek... Ami a "macerás" része az ételnek, az a hús begöngyölése, a csirkemell erre nem túl alkalmas. Nem véletlenül készítik a kijevit is inkább pulykamellből, nagyobb a szelet, ergo könnyebb vele dolgozni. De én szeretem a kihívásokat...  ;)  

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...