Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pálcás forró csokoládé

Pálcás forró csokoládé
Pálcás forró csokoládé
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában láttam ezt az ötletet, nagyon jó karácsonyi ajándéknak. Ha forró tejben elkeverjük, akkor forró csoki lesz belőle (két db pálcika-1,5 dl tej).

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét megolvasztjuk. (Én temperáltam is - először felmelegítettem 40-45 fokra, majd kevergetéssel lehűtöttem 33-35 fokra, és belekevertem 1 g porított kakaóvajat.)
  2. Szilikonos bonbonformákba adagoljuk, majd mindegyikbe beleszúrunk egy-egy pálcikát.
  3. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd kinyomkodjuk a formából.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 002
elküldve: 2
receptkönyvben: 217
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
adag: 5 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csokoládé, csokipálca forró csokihoz

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zani87
zani87 Tue, 2013-02-12 03:45

Szia,
Én is pont hasonlót csináltam tegnap, és egy problémám van vele, hogy a csoki nem olvad szépen bele a tejbe, hanem kis foszlányok maradnak és nem lesz teljesen csokiíze.. Te próbáltad már? Vagy van erre vajon valami technika hogy jól feloldódjon (pl. kell a tejbe egy kis tejszín is)?

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2013-02-19 20:08

Szia, sajnos ez nálunk is így volt, megmaradtak a foszlányok.:/ Ha többet teszel kevesebb tejbe, akkor forró csokisabb íze lesz!

zani87
zani87 Tue, 2013-02-19 20:13

Köszi a választ! Azóta próbáltam még egyszer, és egész jó úgy, ha nagyon forró tejbe kevered bele, csak kisebb pontszerű csokidarabkák gyűlnek össze a tetején. De amúgy finom (2 pálcikával), én tettem bele őrölt chilit is (az a recept vaníliabelsőt is írt, én kihagytam) :)

Ory
Ory Sun, 2012-12-16 10:16

Nagyon jó ötlet!
El fogom készíteni az anyukámnak és az öcsémnek karácsonyra, mert imádják a csokit :-)
Nem leszek velük karácsonykor, de ha ezzel kezdik majd a reggelt, gondolatban ott leszek velük :-)
Köszi a receptet és az ötletet!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2012-12-23 16:15

Szívesen, biztos vagyok benne, hogy nagyon örülni fognak ennek a házi készítésű ajándéknak!:)

166
étcsokoládé 15 dkg
kakaóvaj 1 g