r
Nosalty Logó

Japán birsalmasajt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Japán birsalmasajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 5670 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 567 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1314 g
  • Cukor
    1021 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1538 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 5670 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmát megmossuk, magházat eltávolítjuk, és kiskockákra szeleteljük.
  2. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. 1 órán keresztül közepes lángon főzzük.
  3. A megfőtt almaaprólékot kivesszük, és megturmixoljuk.
  4. A maradék vízben 1 kg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot felolvasztunk, és kb. 10 percig forralunk, kevergetve.
  5. A pépet belekeverjük a szirupba, és ezzel is főzzük 15 percig.
  6. Tepsibe zsírpapírt vagy alufóliát terítünk le, és erre 1 cm-er vastagságba kiöntjük a pépet, megszórjuk dióval.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 38204
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Ajánló

Minden inyencnek.

Receptkategóriák

A kapunk mellet van egy nagyon szép díszbokor, tavaszal gyönyörű rózsaszín virágokat hoz. Kiderítettem, hogy ez a japán birs. Ősszel kisebb alma nagyságú terméseket hoz, mivel nem ismertem, ezek a termések általában vagy a kukában, vagy a komposztdombon végezték. Idén gondoltam, hogy az interneten utánanézek, és láss csodát, a gyümölcs ehető! Gyorsan még mielőtt lehullt volna, leszüreteltem, és elkészítettem a sajtot belőle. A pép akkor jó, ha egy kiskanállal a tányérra szedve, 5 percen belül megdermed. Az íze egy kicsit savanykásabb, mint az igazi birsalmáé, ha valaki édesszájú, akkor több cukrot is tehet bele.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Kedves Stella ! Örülök, hogy rátaláltam a receptedre, mert én is azt hittem, hogy a japánbirs termése mérgez?. Nálam is van nem is egy bokor, de a terméseit mindig kidobáltam. S?t, még a bokorból is dobtam ki, mert nagyon elszaporodott. Ezentúl nem fogom ! Köszönöm ! Üdvözöllek: Anci

evacili

Kedves Stella! Hát ez engem is nagyon meglepett. Nekem is van két bokrom,mindig kidobtam tavasszal a maradékot, amit meghagytak a madarak.Utánanéztem a neten,utóérésre van szüksége, hogy a zamat-és ízanyagok kialakuljanak benne. A fagyok el?tt kell leszedni, hüvös helyen tartani. Köszi az ötletet és a receptet, meg fogom csinálni, mert a bírset is nagyon szeretjük és szoktam készíteni, sajtot, lekvárt és bef?ttet is bel?le. A japánbírset könnyebb is lesz feldolgozni.Üdv: Cili

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek