Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birsalmasajt Vircsikétől

Birsalmasajt Vircsikétől
Birsalmasajt Vircsikétől
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a birsalmasajtot. Van is egy rokonunk, akinek van egy kisebb birsalmafája. Szólt, hogy szedhető az alma, és ez lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha valaki nagyon szereti a különleges ízeket, feldobhatja úgy, hogy diót dobál bele, vagy úgy, hogy csokiba forgatja.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a birsalmákat.
  2. Egy nagyobb edénybe rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a citromlevet és puhára főzzük.
  3. Ha puha, egy darálón ledaráljuk, hogy egynemű legyen. Visszarakjuk ugyanabba az edénybe, amiben megfőztük.
  4. Főzzük még legalább 3/4 órát, majd hozzárakjuk a cukrot, és tovább főzzük. Miután felforrt, még negyed óra, és már kész is.
  5. Tetszőleges formákat veszünk, ezeket kivizezzük, és ebbe kanalazzuk a birslekvárt.
  6. Hűvös helyen kihűtjük, kiöntjük a formákból, majd megvárjuk, hogy teljesen kiszáradjanak.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 5 843
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vircsike

Mióta szakács: 2014.05.16.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

birsalmazselé, birsalma-sajt, birssajt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1435
birs 5 kg
cukor 4 kg
citromlé 3 ek