r
Nosalty Logó

Füstölt lazac spárgával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Füstölt lazac spárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 127 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 754 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Összesen 52 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 127 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    685 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    3963 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6271 micro
Összesen 754 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    436 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Elkészítés

A füstölt lazachoz

  1. A spárgát megtisztítjuk: (mivel bébi zöldség, nincsen fás része) egy éles késsel épphogy lekaparjuk a legfelső réteget. Ezután következik a spárgák blansírozása: lábasba tesszük, vizet öntünk rá, sóval és cukorral ízesítjük, gyorsan felmelegítjük és a forráspont elérésétől számítva két percig forraljuk a spárgát. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, lehetőség szerint hidegebb helyen.
  2. Elkészítjük a vinaigrettet: az összes hozzávalót egy mélyebb tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza töröljük. A spárgákat kettesével vagy hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16217
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bár nem is olyan rég, itt kijelentettem, hogy ha valaki a sült spárgát egyszer megkóstolja, többé biztosan nem blansírozva készíti ezt a finom zöldséget. Bevallom, lehet, hogy elhamarkodott volt e feltételezésem. Ez a lazacba tekert spárga tökéletes ellenpéldának bizonyult. Most mondhatnám azt, hogy ha valaki a blansírozott spárgát füstölt lazaccal egyszer megkóstolja, többé biztosan nem sütve készíti ezt a finom zöldséget. Szavahihetőségem forogna kockán, így konklúzióként csak annyit: bárhogy készítjük is el a spárgát, isteni finom. A legjobb, ha mindkettőt egyszerre tálaljuk: variációk spárgára címszóval (jelen esetben én is ezt tettem).

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek