Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt lazac spárgával

Füstölt lazac spárgával
Füstölt lazac spárgával
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem is olyan rég, itt kijelentettem, hogy ha valaki a sült spárgát egyszer megkóstolja, többé biztosan nem blansírozva készíti ezt a finom zöldséget. Bevallom, lehet, hogy elhamarkodott volt e feltételezésem. Ez a lazacba tekert spárga tökéletes ellenpéldának bizonyult. Most mondhatnám azt, hogy ha valaki a blansírozott spárgát füstölt lazaccal egyszer megkóstolja, többé biztosan nem sütve készíti ezt a finom zöldséget. Szavahihetőségem forogna kockán, így konklúzióként csak annyit: bárhogy készítjük is el a spárgát, isteni finom. A legjobb, ha mindkettőt egyszerre tálaljuk: variációk spárgára címszóval (jelen esetben én is ezt tettem).

hozzávalók / 6 adag

A füstölt lazachoz

A vinaigrette mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk: (mivel bébi zöldség, nincsen fás része) egy éles késsel épphogy lekaparjuk a legfelső réteget. Ezután következik a spárgák blansírozása: lábasba tesszük, vizet öntünk rá, sóval és cukorral ízesítjük, gyorsan felmelegítjük és a forráspont elérésétől számítva két percig forraljuk a spárgát. Lehúzzuk a lábast a tűzről, de nem öntjük le a spárgákról a vizet, hanem abban hagyjuk kihűlni, lehetőség szerint hidegebb helyen.
  2. Elkészítjük a vinaigrettet: az összes hozzávalót egy mélyebb tálba öntjük és kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt spárgákat kivesszük a vízből és konyhai papírtörlővel száraza töröljük. A spárgákat kettesével vagy hármasával egy-egy szelet füstölt lazacba göngyöljük, tányérokra tesszük és meglocsoljuk a vinaigrettel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 804
elküldve: 1
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
mikor: vacsora
adag: 6 főre

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

127
füstölt lazac 10 dkg
fehér spárga 18 db
cukor 0.5 teáskanál
olívaolaj 50 ml
balzsamecet 1 tk
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 tk