r
Nosalty Logó

Dinsztelt gomba vargányás sült túróval és lazaccal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Dinsztelt gomba vargányás sült túróval és lazaccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a dinsztelt gombás vargányás sült túróhoz

a lazachoz

Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a dinsztelt gombás vargányás sült túróhoz

a lazachoz

Összesen 701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

a dinsztelt gombás vargányás sült túróhoz

a lazachoz

Összesen 87 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.3 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    403 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 701 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

a dinsztelt gombás vargányás sült túróhoz

a lazachoz

Elkészítés

a dinsztelt gombás vargányás sült túróhoz

  1. A hagymát és a gombát megpucoljuk és feldaraboljuk. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát és a gombát, felöntjük a fehérborral, megfűszerezzük, és időnként megkeverve dinszteljük 10-15 percig. Szükség esetén kevés kukoricakeményítővel besűrűsíthetjük.
  2. A túrót villával összenyomkodjuk, és a felaprított vargányával összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük, amíg a túró meg nem „olvad”.
  3. A füstölt lazacszeleteket felforrósított serpenyőben fél perc alatt rózsaszínre sütjük, és már tálalhatunk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 929
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dinsztelt gomba vargányás sült túróval és lazaccal
Rosanics Petra 223 recept

Finom és egészséges, fehérjében gazdag fogás, melyben ötvöztem kedvenc alapanyagaim közül hármat: a lazacot, a gombát és a túrót. Legközelebb friss lazaccal fogom elkészíteni!

Hozzávalók

a dinsztelt gombás vargányás sült túróhoz

a lazachoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.