r
Nosalty Logó

Fügés-kéksajtos galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Fügés-kéksajtos galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A galette-hez

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A galette-hez

Összesen 2443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A galette-hez

Összesen 228 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    470 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5550.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    3568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.5 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 2443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A galette-hez

Elkészítés

A galette-hez

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Elmorzsoljuk, míg olyan állagot nem kapunk, mint a nedves homok. Ekkor fokozatosan hozzácsorgatunk annyi jéghideg vizet, amitől egységes gombóccá áll össze a tészta (nagyjából 6-8 evőkanál).
  2. A tésztát lisztezett felületen nagyjából kör alakúvá nyújtjuk (nem kell, hogy szabályos legyen), majd a közepén kijelölünk késsel egy kört úgy, hogy nagyjából 5-7 centi tészta üresen maradjon. A körön belül elrendezzük a szeletekre vágott sajtot, majd ráhalmozzuk a szeletelt fügét. Sózzuk, meglocsoljuk mézzel, majd a szabadon maradt tésztát 4-5 helyen bevágjuk és a bevágások mentén a töltelékre hajtjuk. A széleket lekenjük felvert tojással.
  3. A galette-et 180 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük. Hagyjuk 10 percig hűlni és azon melegében, frissen tálaljuk. Jól illik mellé bármilyen kevert zöldsaláta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 819
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 28.

Receptkategóriák

Fügés-kéksajtos galette
Lakos Benedek 264 recept

A galette az egyik legegyszerűbb piteféle, amit mind édesen, mind sósan elkészíthetünk. Persze választanunk sem kell, csinálhatjuk egyszerre is a kettőt: például fügével és kéksajttal. Csodásan simul egymáshoz a dzsemesre sült gyümölcs és az olvadozó, komplex aromájú sajt. Megélhetjük desszertként, de főételként is ezt az ambivalens élményt.

Hozzávalók

A galette-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek