Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frijole-Mole

Frijole-Mole
Frijole-Mole
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldbab alacsony kalóriában, gazdag rostokban, magas A-, B- és C vitaminokban, folic acidban, tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot, káliumot. Vesekőre hajlamosaknak fogyasztása ellenjavallt.

A bazsalikom magas C vitaminokban, afrodiziákum. Gyomorrontás, étvágytalanság, felfúvódás és bélgázképződés enyhítésére használják. Bolognai spagetti tetejére tálalás előtt rászórva friss levelekből összetépve mennyei.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mártogatósnak, szósznak tálalva, rizshez, tésztához keverve kiváló. Chipsszel isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbab végeit levágjuk, összedaraboljuk, közepes lángon feltesszük főni.
  2. A hagymát apró darabokra vágjuk és olajban megpároljuk.
  3. A tojásokhoz vizet forralunk és keményre főzzük őket.
  4. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárakról, a szárakat kidobjuk. Az újhagymát vékonyra szeleteljük, félrerakjuk.
  5. Ha a zöldbab megfőtt szűrjük le és hagyjuk langyosra hűlni. A hagymát is hagyjuk kihűlni. A megfőtt tojásokat hideg vízbe tesszük pár percre és meghámozzuk őket.
  6. A joghurtot a turmixgépbe öntjük, a zöldbab felével összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a zöldbab másik felét és beleturmixoljuk, majd a párolt hagymát is.
  7. A tojásokat cikkekre vágjuk és 3 részletben összeturmixoljuk. Az újhagymaszeleteket is hozzáturmixoljuk.
  8. A zöldbabos tojásos joghurtba turmixoljuk a bazsalikomleveleket két részletben. Sózzuk, borsozzuk. Újra turmixoljuk.
  9. Dobozban vagy befőttesüvegben a hűtőben tárolhatjuk 3-4 napig.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldbab szósz, zöld szósz, bazsalikom szósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-10-04 20:38

Pirítóson nagyon finom, de csipsz mártogatónak is használtam. Az egyik barátom pizzás tekercs tetején akarta kipróbálni, de előbb elfogyott.

64
zöldbab 350 g
vöröshagyma 1 kis db
olívaolaj 1 ek
tojás 3 db
bazsalikom 100 g
újhagyma 2 közepes db
joghurt 1 dl
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál