Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes gomba

Majonézes gomba
Majonézes gomba
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem túl mutatós étek, de annál finomabb, főleg friss kenyérre kenve. Elkészíthető rántott gomba készítésekor a megmaradt szárából s a formátlan gombafejekből is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, az olajon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk.
  3. Fedő alatt addig pároljuk, időnként megkeverve, míg a leve elfő. A vége fele levehetjük a fedőt.
  4. Kevés borsot adunk hozzá és a reszelt fokhagymát.
  5. Ha kihűlt, egy kevés majonézt adunk hozzá, botmixerrel felaprítjuk, nem baj, ha kicsit darabos marad. 
  6. Hozzákeverjük a többi majonézt, ha szükséges, még teszünk hozzá sót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 466
elküldve: 3
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombakrém, majonézes-gombás szendvicskrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

535
csiperkegomba 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
majonéz 30 dkg