Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinis kence

Cukkinis kence
Cukkinis kence
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle pirítósra, vagy friss kenyérre kenhető kencét kedvelünk, és a lehetőségek tárháza igen széles! Ez a cukkinis is nagyon kellemes! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fűszerek variálhatók. Ha szeretjük kakukkfüvet, rozmaringot, petrezselyemzöldet is tehetünk bele. 

És természetesen mindenből a friss fűszer intenzívebb ízű, mint a szárított.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
  2. Az olajban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, és csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot is.
  3. Pirítósra kenve azon melegében is kínálhatjuk, de kihűtve is nagyon finom.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 51 558
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 192
elkészítve: 75/75
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

cukkinis krém, cukkinis kenőke, hagymás cukkinis kence

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krampusz80
krampusz80 Fri, 2015-07-24 00:20

Nagyon finom! Nekem leginkább hidegen jön be pirítósra kenve. Köszi a receptet!

margica
margica Sun, 2015-07-19 10:14

Tomatotree üdv!
én naiv nagymama kérdezném, mi a külömbség a napraforgó...és az oliva olaj közt?
a sót miért a végén teszed bele?
én a hagyma dunsztolást lesózással kezdem, hogy hamarabb puhuljon.....egyébként nagyon finom a recepted.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2015-07-21 11:03

Kedves Margica!
Az olíva olaj hidegen préselt és egészségesebb, de ettől még nyugodtan készülhet napraforgó olajjal is.
A sózást eltanulom tőled! :) Amúgy azért a végén sózok, nehogy elsózzam. :)
Örülök, hogy ízlett!!

pszilv
pszilv / pszilv Fri, 2015-06-26 16:55

Nagyon köszönöm a receptet! Egy tesztadagot csináltam, még a szezon elején vagyunk, de nagoyn finom lett, úgyhogy attól tartok, fogok ilyet télre eltenni is. :) Van hozzá minden a kertben! Megjegyzés magamnak: kell csinálni egy paradicsomos változatot is befőzéskor: minden ugyanígy, plusz paradicsom! Jó lesz télen tésztára is!

59
cukkini 2 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
oregánó 0 ízlés szerint