Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves Andi konyhájából

Frankfurti leves Andi konyhájából
Frankfurti leves Andi konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legnagyobb meglepetésemre, nem mindenki ismeri ezt az igazán finom levest. Nem csak finom, de hála a kelkáposzta jó tulajdonságának, egyben fogyaszt is. Ez az a leves ugyanis, amiből bármennyit ehetünk büntetlenül. Sőt, minél többet eszünk belőle, az annál kedvezőbb lesz fogyókúránk szempontjából. A kelkáposzta feldolgozása a szervezet számára nagyobb energiafelhasználást követel, mint az étellel bevitt kalóriamennyiség.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát vékony szeletekre felvágjuk, és a kevés olajon megpirított hagymára szórjuk. Hozzáadunk felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 1-1,5 l csontlével. 
  2. Fűszerezésében a só és a bors mellett a kömény elengedhetetlen. A felkarikázott virslit a legvégén tesszük bele, amikor a répa és a kelkáposzta már megpuhult, és még egyszer összerottyantjuk.
  3. A legvégén behabarjuk 2 dl tejföllel, és megszórjuk petrezselyemmel. 

 


  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 59 175
elküldve: 18
receptkönyvben: 156
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi by Andrea

Mióta szakács: 2012.09.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis kelkáposztaleves, habart káposztaleves, tejfölös kelkáposztaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

225
kelkáposzta 1 kis fej
virsli 210 g
sárgarépa 4 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
alaplé 1.5 l
petrezselyem 0 ízlés szerint