r
Nosalty Logó

Frankfurter Kranz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Frankfurter Kranz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 1154 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 11543 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Összesen 337 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1154 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    769.9 g
  • Telített zsírsav
    372 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    306 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8788.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    3263 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.7 g
  • Cukor
    589 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4902 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4813 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 11543 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Elkészítés

Kuglóf

  1. Egy kuglófformát (24 cm) kivajazunk és kilisztezünk.
  2. A puha vajat egy tálban habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. A tojásokat egyenként adjuk hozzá és jól hozzákeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a rummal felváltva a tojásos-vajas masszába keverjük.
  3. A tésztát az előkészített formába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbát végzünk. A süteményt 20 percig hűtjük a kuglófformában, majd óvatosan kiemeljük a formából és teljesen kihűtjük.

Vajkrém

  1. A krémhez elkészítjük a pudingot: 100 ml tejet elkeverünk a keményítővel, a cukorral és a vaníliaaromával. A többi tejet felforraljuk egy közepes lábosban és a forrás után hozzáöntjük a kikevert hozzávalókat. Újraforraljuk és besűrítjük a pudingot. A puding tetejére frissen tartó fóliát helyezünk, hogy ne képezzen bőrt, majd teljesen kihűtjük.
  2. A vajkrémhez habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot és további 5 percig keverjük, amíg világos és habos lesz.

Összeállítás

  1. Az összeállításhoz a kuglófot 3 szeletre vágjuk lapjában - ehhez segítség lehet egy tortavágó kés vagy egy damil. Az alsó szeletet vékonyan megkenjük a kikevert lekvárral és felviszünk rá egy réteg vajkrémet. A krémet a legcélszerűbb egy nagylyukú csővel ellátott habzsákba tölteni és körkörösen a tésztára húzni, így egyenletes mennyiségű krém kerül a szeletekre. A középső kuglófszeletet a krémre helyezzük és megismételjük a rétegezést a lekvárral és a vajkrémmel. A felső szelettel fejezzük be a rétegezést.
  2. A kuglóf külsejére egy spatula segítségével felviszünk egy vékony réteg krémet, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük. Erre azért van szükség, hogy egy porfogó réteg keletkezzen és a kuglóf stabilabb legyen. A pihentetés után a többi krémet is a süteményre kenjük.
  3. A mogyorókrokanttal beszórjuk a sütemény minden oldalát, majd a felvert habalapból tuffokat (10 db) nyomunk a tetejére egy csillagcsöves habzsákkal. Befejezésként a koktélcseresznyéket is a tuffokra helyezzük. A fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk a Frankfurter Kranzot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 4975
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frankfurter Kranz
NapsütötteVidékünkön 159 recept

A Frankfurter Kranz (Frankfurti koszorú) az a kuglófspecialitás, amit évszázadok óta készítenek és Németországban nem hiányozhat egyetlen cukrászda kínálatából sem. Alapvetően karamellizált diófélékkel, tehát grillázzsal készül - én most enélkül készítettem el. A forma vajazása helyett használhatunk formaleválasztó spray-t, amitől garantáltan nem ragad a sütemény a formában. Ezt mindig egy olyan helyen (pl. kertben) használjuk, ahol nem árt, ha olajfolt kerül a felületre. A tojásokat mindig egyenként adjuk a vajhoz és minden tojás között a legjobb, ha eltelik 30 másodperc. Ha biztosra szeretnénk menni atekintetben, hogy nincsenek csomók a vajkrémben, egy finom szemű szitán áttörhetjük a krémet. A Frankfurter Kranzhoz létezik speciális forma is, de egy kuglófforma is tökéletes eredményt ad.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Kuglóf

Vajkrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek