Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Franciakrémes kosárka

Franciakrémes kosárka
Franciakrémes kosárka
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaprecept a keresztmamámtól maradt rám, és én egy kicsit felturbóztam:), nagyon finom lett a végeredmény. Az a jó ebben a tésztareceptben, hogy mindenfélével meg lehet tölteni, pl. gyümölcsökkel is, mindenhogyan nagyon finom és mutatós kis kosarakat kapunk.:) Ha nem szeretünk karamellát készíteni, mert időigényes és gyors sütire vágyunk, készen kapható karamell öntettel meglocsolva is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tejkaramellához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 egész tojást a cukorral habosra keverjük.
  2. A liszthez adjuk a sütőpor, majd a többi hozzávalót, és szépen, óvatosan összegyúrjuk.
  3. Ha a tészta összeállt, diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd kilapítjuk, és a kiolajozott formába egyengetjük.
  4. Betesszük a sütőbe 180 fokra és hőlégkeveréses üzemmódba, ha van ilyen fokozat a sütőn, 10-15 perc alatt kész van.
  5. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, és a kihűlt formákba öntjük.
  6. A karamella készítése a legidőigényesebb: a cukrot megolvasztjuk, és mikor már szép sötét színe van, óvatosan hozzáöntjük a tejet, majd a vajat, és kevergetjük, míg felforr, majd lassú tűzön rotyogtatjuk keverés nélkül addig, amíg szép sötét karamell színe nem lesz és az állaga is sűrűbb.
  7. Ezután dermesztjük, szikkasztjuk egy kicsit, de figyeljünk rá, hogy még kanalazható legyen, ilyen formában helyezzük a puding tetejére.
  8. A süteményt a végén tejszínhabbal díszítjük. Akinek van türelme, kis húzott karamell díszítéseket is csinálhat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 776
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

axa

Mióta szakács: 2013.03.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kosárkák, krémes kosárkák karamellöntettel, karamellás kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1588
cukor 10 dkg
sertészsír 15 dkg
tojás 2 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
cukor 6 ek
cukor 30 dkg
tej 5 dl
vaj 5 dkg
tejszínhab 3 ek