r
Nosalty Logó

Francia rakott zöldség

8zsuzsa8
Francia rakott zöldség
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
9.3g
Fehérje
28.5g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
203.7g
Víz
76.8g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
8.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2649 micro
  • β-karotin
    6594 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5299 micro
  • β-karotin
    13188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2540 micro
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, pároló edényben puhára pároljuk.
  2. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük.
  3. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  4. A megfőtt krumpliról leöntjük a vizet, áttörjük, a tejjel, vajjal krumplipürét készítünk, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Ha puha, a répáról leöntjük a vizet, villával összetörjük, kevés vajjal elkeverjük.
  6. A brokkolit, ha puha, villával összetörjük.
  7. Egy tűzálló üvegtálat kikenünk vajjal, belerétegezzük az áttört zöldségeket és a krumplipürét.
  8. A tetejére kevés reszelt sajtot szórunk.
  9. Előmelegített sütőben összeforrósítjuk. Csak addig sütjük, míg a sajt megolvad a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy régi receptkönyvben akadtam rá. Nagyon szeretem, mert kiválóan variálható köret, ráadásul nagyon szép a rétegzett színes zöldség. Az alap mindenképpen a krumplipüré. Keverhetünk bele sajtot, tojást. A rétegek közé szórhatunk reszelt sajtot. A brokkolit helyettestíhetjük zöldborsóval. Nagyon finom, ha egy sűrű, fűszeres paradicsom-réteget is rétegzünk bele. Készíthetünk darált húsból pörköltet, és ebből is kialakíthatunk egy réteget. A húsos változat a francia iskolás gyerekek kedvence, szinte minden héten van a menzán. Én akkor csinálom, ha van maradék krumplipürém.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek