r
Nosalty Logó

Francia krémes Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Francia krémes Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 4975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 4975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A készen kinyújtott tésztát kiterítjük a sütőpapíron, és 20 egyenlő kockára vágjuk derelyevágóval, hogy ne teljesen vágódjon át a lap.
  2. 170 oC-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük, letakarjuk egy másik réteg sütőpapírral, és nehezéknek egy másik tepsit teszünk rá, hogy a tészta ne legyen magas, felfújt. Utána magas falú négyzet alakú edénybe tesszük a fele lapot, amire a krémet fogjuk tenni.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
  4. A krémhez 1 liter tejet felforralunk, a maradékban hidegen elkeverjük a pudingport, a vanília aromát és a cukrot, majd amikor a tej felforrt, belekeverjük a feloldott pudingport, és máris levesszük a tűzről. Legegyszerűbb robotgéppel leverni, mert hamar besűrűsödik. Hozzáadjuk még a tojások sárgáját, azzal tovább keverjük.
  5. A felvert tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadjuk a forró pudingot, robotgéppel összekeverjük, lazítjuk vele a krémet.
  6. A kihűlt tészta felét magas falú (pl. sütőtálba) tesszük, ráterítjük a krémet, és elsimítjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt.
  7. A tejszínt a habporral és a porcukorral kemény habbá verjük, a krém tetejére simítjuk, majd a kockára felvágott tésztalappal borítjuk le. Hűtőbe tesszük, míg a máz készül.
  8. A mázhoz a cukrot elkeverjük a kevéske vízzel vagy tejjel, és gyöngyözve forraljuk, míg el nem kezd barnulni. Ekkor belekeverjük az instant kávét és a vajat, sima krémessé elkeverve máris a tészta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11539
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia krémes Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Egyszer el kellett készítenem. A máz nem lett valami szép, akkor jöttem rá, hogy víz helyett tejjel vagy tejszínnel olyan lehetett volna, mint  a tejkaramella. Mindig tanul az ember, csak az okos a más kárából.

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!