r
Nosalty Logó

Francia krémes Évi nénitől

Évi néni
Francia krémes Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

497
Kalória
9.4g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
20.3g
Zsír
34.7g
Víz
118.2g
Koleszterin
437mg
Élelmi rost
40g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 4975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez

A fehér habhoz

A mázhoz

Összesen 182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4341.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    346.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 4975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A készen kinyújtott tésztát kiterítjük a sütőpapíron, és 20 egyenlő kockára vágjuk derelyevágóval, hogy ne teljesen vágódjon át a lap.
  2. 170 oC-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük, letakarjuk egy másik réteg sütőpapírral, és nehezéknek egy másik tepsit teszünk rá, hogy a tészta ne legyen magas, felfújt. Utána magas falú négyzet alakú edénybe tesszük a fele lapot, amire a krémet fogjuk tenni.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
  4. A krémhez 1 liter tejet felforralunk, a maradékban hidegen elkeverjük a pudingport, a vanília aromát és a cukrot, majd amikor a tej felforrt, belekeverjük a feloldott pudingport, és máris levesszük a tűzről. Legegyszerűbb robotgéppel leverni, mert hamar besűrűsödik. Hozzáadjuk még a tojások sárgáját, azzal tovább keverjük.
  5. A felvert tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadjuk a forró pudingot, robotgéppel összekeverjük, lazítjuk vele a krémet.
  6. A kihűlt tészta felét magas falú (pl. sütőtálba) tesszük, ráterítjük a krémet, és elsimítjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert hamar köt.
  7. A tejszínt a habporral és a porcukorral kemény habbá verjük, a krém tetejére simítjuk, majd a kockára felvágott tésztalappal borítjuk le. Hűtőbe tesszük, míg a máz készül.
  8. A mázhoz a cukrot elkeverjük a kevéske vízzel vagy tejjel, és gyöngyözve forraljuk, míg el nem kezd barnulni. Ekkor belekeverjük az instant kávét és a vajat, sima krémessé elkeverve máris a tészta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Egyszer el kellett készítenem. A máz nem lett valami szép, akkor jöttem rá, hogy víz helyett tejjel vagy tejszínnel olyan lehetett volna, mint  a tejkaramella. Mindig tanul az ember, csak az okos a más kárából.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek