Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt paprikasaláta

Főtt paprikasaláta
Főtt paprikasaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom óta készítette édesanyám a paprikasalátát, akitől a receptet tanultam. Nagyon ízletes savanyúság. Készíthető vegyesen is, többféle paprikából. Aki szereti a csípős savanyúságokat, főzhet az alaplébe szárított erős paprikát, vagy karikázhat hozzá hegyes erős paprikát is. Hűtőben 1-2 napig eláll a saját levében, és közben jól összeérnek az ízek.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Mindenféle húsétel kiváló kísérője lehet, mivel ez egy savanyúság. Lecsöpögtetve, zsíros kenyérrel is isteni! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát kicsumázzuk, és hosszában félbevágjuk.
  2. A félbevágott paprikákat 1 cm széles szeletekre vágjuk.
  3. Egy kisebb edénybe elkészítjük az alaplevet, és belerakjuk a fűszereket.
  4. Belerakjuk a paprika szeleteket, és kis lángon fedő alatt 15 percig főzzük.
  5. A tűzről levéve a saját levében hagyjuk kihűlni.
  6. Szobahőmérsékleten vagy behűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vicsys

Mióta szakács: 2013.03.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikasaláta, pikáns paprikasaláta, savanyúság paprikából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

59
zöldpaprika 1 db
cukor 1 csapott ek
ecet 2 ek
víz 1 dl
fekete bors 15 szem
babérlevél 2 db
1 csipet