Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forralt boros muffin 2. - csokoládés

Forralt boros muffin 2. - csokoládés
Forralt boros muffin 2. - csokoládés
53 perc / előkészület: 35 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi retro házibuliban ettem ilyen muffint először, és már akkor elaléltam az ízétől. Ide még télen fel akartam tenni a receptet, hogy az ünnepek alatt bárki kipróbálhassa, de aztán elmaradt... Mivel félédes bor többször akad kéznél, mint forralt (igaz, multiknál lehet venni finom fűszeres 1 l-es kiszerelésű forralt bort) , ezért kipróbáltam azzal is, és nem csalódtam, legalább olyan ízletes. Különleges íze miatt családi alkalmakra, jeles napokra ajánlom szívből, és eddig mindenhol osztatlan sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Muffinimádóknak, borkedvelőknek, első vacsirandira desszertként, és akik a kettőt együtt is szívesen kipróbálnák!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukor felével és a sóval habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. 
  2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a durvára reszelt étcsokoládéval összeforgatjuk.
  3. A lehűtött forralt bort apránként a cukros tojássárgájához öntjük, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk.
  4. Végül a tojáshabot finoman, nehogy összetörjük, a masszába forgatjuk.
  5. Egy közepes muffinformát margarinnal kikenünk, kilisztezünk (vagy papírkosárkával béleljük), és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük. Hagyjuk a formában 10-15 percig hűlni, majd tegyük ki süteményrácsra, hadd hűljön ki egészen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 559
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Batida

Mióta szakács: 2011.03.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

boros muffin, csokis-fahéjas muffin, forralt boros muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

650
margarin 20 dkg
cukor 18 dkg
1 csipet
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 0.5 kk
fahéj 1 kk
étcsokoládé 10 dkg
félédes vörösbor 1.2 dl
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál