Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes cupcake háromféle krémmel

Meggyes cupcake háromféle krémmel
Meggyes cupcake háromféle krémmel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény érdekessége, hogy bár nincs semmilyen különleges hozzávalója, az összetétele, valamint a vágásfelülete szokatlan és egyedi.

hozzávalók / 2 adag

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses). Készítsük el a kétféle piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját verjük fel egy kicsit 1 ek cukorral. A fehérjét is kezdjük el habbá verni, és amikor már szinte teljesen kemény hab lett, adjuk  hozzá a maradék 1 ek cukrot, és úgy verjük tovább. Egy kevés habot jól keverjünk a tojássárgájás péppel egy fakanállal, majd adjuk hozzá a többi habot is, és kevés mozdulattal óvatosan forgassuk bele. Szitáljuk bele a lisztet, és azt is forgassuk bele fakanállal.
  2. A massza felét kenjük ki egy 10x25-30 cm-es lapnak (kb. 0,5 cm vastagra) sütőpapírra. A maradék tésztába keverjünk bele a kakaóport, és azt is kenjük ki egy hasonló vastagságú lapnak (kb. 10x15 cm-es). Süssük készre a lapokat (kb.10-15 perc).
  3. Ha a lapok megsültek, még melegen húzzuk le a világos lapról a sütőpapírt, és fordítsuk meg a tésztát, hogy a teteje kerüljön alulra. Szélezzük le, majd tekerjük fel a sütőpapírral együtt (mint egy roládot), és hagyjuk kihűlni.
  4. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval. Egy kevés meggyet turmixoljunk le vagy törjünk össze, és keverjük össze a maradék tejszínhab 2/3 részével. Tekerjük ki a világos tésztacsíkot, és kenjünk rá vékonyan a meggyes tejszínhabkrémből, majd tekerjük fel óvatosan. Rakjuk be egy kis időre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  5. Húzzuk le a sütőpapírt a csokis lapról is, majd szúrjunk vagy vágjunk ki belőle két kb. fél cm-rel nagyobb kört, mint a feltekert henger alapfelülete.
  6. Vízgőz fölött olvasszunk fel a csokit, majd hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük hozzá a második 1/3 rész tejszínhabhoz.
  7. A betöltött henger alját és tetejét is kenjük meg egy kevés meggyes krémmel, és hozzáragasztva általa a két kakaós piskótakarikát. Az oldalait kenjük be a csokoládés tejszínhabbal, majd forgassuk bele csokireszelékbe.
  8. Töltsük be a maradék csoki és sima tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba, és körkörös mozdulatokkal formázzunk kúpot a sütemény tetejére. A csúcsára helyezzünk 1 db lecsöpögtetett meggyszemet.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 247
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Joanna

Mióta szakács: 2012.11.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Különleges meggyes cupcake háromféle tejszínkrémmel, csokikrémes és meggykrémes cupcake, meggyes muffin csoki és tejszínkrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1012
tojás 2 db
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 10 dkg
habfixáló 1 csomag
meggybefőtt 10 dkg
csokoládédara 3 dkg