r
Nosalty Logó

Meggyes cupcake háromféle krémmel

Joanna
Meggyes cupcake háromféle krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

1012
Kalória
14.4g
Fehérje
79.4g
Szénhidrát
71.7g
Zsír
134.6g
Víz
351.7g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
48.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Összesen 2021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kétféle piskótához

A háromféle krémhez

A dekorációhoz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A kétféle piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (légkeveréses). Készítsük el a kétféle piskótát. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját verjük fel egy kicsit 1 ek cukorral. A fehérjét is kezdjük el habbá verni, és amikor már szinte teljesen kemény hab lett, adjuk hozzá a maradék 1ek cukrot, és úgy verjük tovább. Egy kevés habot jól keverjünk a tojássárgájás péppel egy fakanállal, majd adjuk hozzá a többi habot is, és kevés mozdulattal óvatosan forgassuk bele. Szitáljuk bele a lisztet, és azt is forgassuk bele fakanállal.
  2. A massza felét kenjük ki egy 10x25-30 cm-eslapnak (kb. 0,5 cm vastagra) sütőpapírra. A maradék tésztába keverjünk bele a kakaóport, és azt is kenjük ki egy hasonló vastagságú lapnak (kb. 10x15 cm-es).Süssük készre a lapokat (kb.10-15 perc).
  3. Ha a lapok megsültek, még melegenhúzzuk le a világos lapról a sütőpapírt, és fordítsuk meg a tésztát, hogy a teteje kerüljön alulra. Szélezzük le, majd tekerjük fel a sütőpapírral együtt (mint egy roládot), és hagyjuk kihűlni.
  4. Verjük fel a tejszínhabot a habfixálóval. Egy kevés meggyet turmixoljunk le vagy törjünk össze, és keverjük össze a maradék tejszínhab 2/3részével. Tekerjük ki a világos tésztacsíkot, és kenjünk rá vékonyan a meggyes tejszínhabkrémből, majd tekerjük fel óvatosan. Rakjuk be egy kis időre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  5. Húzzuk le a sütőpapírt a csokis lapról is, majd szúrjunk vagy vágjunk ki belőle két kb. fél cm-rel nagyobb kört, mint a feltekert henger alapfelülete.
  6. Vízgőz fölött olvasszunk fel a csokit, majd hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük hozzá a második 1/3 rész tejszínhabhoz.
  7. A betöltött henger alját és tetejét is kenjük meg egy kevés meggyes krémmel, és hozzáragasztva általa a két kakaós piskótakarikát. Az oldalait kenjük be a csokoládés tejszínhabbal, majd forgassuk bele csokireszelékbe.
  8. Töltsük be a maradék csoki és sima tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba, és körkörös mozdulatokkal formázzunk kúpot a sütemény tetejére. A csúcsára helyezzünk 1 db lecsöpögtetett meggyszemet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A sütemény érdekessége, hogy bár nincs semmilyen különleges hozzávalója, az összetétele, valamint a vágásfelülete szokatlan és egyedi.

További receptek

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek