r
Nosalty Logó

Forralt boros muffin 2. - csokoládés

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batida
Forralt boros muffin 2. - csokoládés
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 650 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3908 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 371 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 650 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3908 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukor felével és a sóval habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a durvára reszelt étcsokoládéval összeforgatjuk.
  3. A lehűtött forralt bort apránként a cukros tojássárgájához öntjük, majd a lisztes keveréket is beledolgozzuk.
  4. Végül a tojáshabot finoman, nehogy összetörjük, a masszába forgatjuk.
  5. Egy közepes muffinformát margarinnal kikenünk, kilisztezünk (vagy papírkosárkával béleljük), és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal sütjük. Hagyjuk a formában 10-15 percig hűlni, majd tegyük ki süteményrácsra, hadd hűljön ki egészen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3640
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Ajánló

Muffinimádóknak, borkedvelőknek, első vacsirandira desszertként, és akik a kettőt együtt is szívesen kipróbálnák!

Receptkategóriák

Egy régi retro házibuliban ettem ilyen muffint először, és már akkor elaléltam az ízétől. Ide még télen fel akartam tenni a receptet, hogy az ünnepek alatt bárki kipróbálhassa, de aztán elmaradt... Mivel félédes bor többször akad kéznél, mint forralt (igaz, multiknál lehet venni finom fűszeres 1 l-es kiszerelésű forralt bort) , ezért kipróbáltam azzal is, és nem csalódtam, legalább olyan ízletes. Különleges íze miatt családi alkalmakra, jeles napokra ajánlom szívből, és eddig mindenhol osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek