Nosalty Logó

Fordított almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Fordított almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 952 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 5713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 186 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 952 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3101.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.9 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 5713 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverjük a cukrot és a fűszereket.
  2. A tepsibe alufóliát vagy sütőpapírt terítünk, és elsimítjuk benne az almát.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sutőporos lisztet, és az almára öntjük a masszát, majd közepes lángon megsütjük.
  4. Amikor megsült, egy tálcára borítjuk, a tetejéről levesszük a fóliát, és hagyjuk kihűlni.
  5. A vaníliapudingot a cukorral, a vaníiás cukorral a 3 dl tejben megfőzzük, amikor langyosra hűlt, belekeverjük a margarint.
  6. Amikor meghűlt, ráterítjük az alma tetejére, és hűtőben lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22036
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyinyinagyi 31 recept

Az alapötletet egy kolléganőmtől kaptam. Télre szoktam eltenni reszelt almát, nem teszek rá mást, csak tartósítószert, és akkor fűszerezem, amikor felhasználom. Igazából nem is reszelem, hanem húsdarálón ledarálom, így egyszerűbb, mivel elektromos darálóm van. Ezt a sütit is most ilyen almából készítettem, két üveggel használtam hozzá, úgy gondolom, kb 1.5 kg almának felel meg.

Hozzászólások

papacica

Nagy ötlet! Ki fogom próbálni! Kösz a receptet, szép a fotó is, gratulálok, már csorog a nyálam..... üdv.papacica

Törölt felhasználó

szia Nagyika ! :) Nagyon ínycsiklandó látvány :) Engem az is érdekelne, hogyan teszed el az almát ?? üvegbe?? mennyi, milyen tartósító? Sok az almánk és nem fér már sehova. Meg az almás sütiknél a legvacakabb az almapucolás. Hét végén odaállítom a családot és tennék el pár üveggel ! :) Beldam

Nyinyinagyi

Kedves Beldam! Amint írtam hámozás nélkül, csak a magházat és a rossz részeket kivágva ledarálom. 10 kg almához 15gr nátrium benzoátot teszek. Egy kevés meleg vízben szoktam feloldani, hogy ne barnuljon meg az alma teszek bele még egy fél mokkáskanál borként is. Persze akkor sincs baja, ha barna de én így szeretem. Jól elkeverem, üvegekbe teszem, arra kell figyelni, hogy ne legyenek lyukak, az alma közt, ne legyen leveg?s jól le kell nyomkodni. Amikor felhasználom cukrozom, fahéjjal szegf?szeggel, citromhéjjal vaníliás cukorral ízesítem, és a mikróban kicsit megpárolom, ha sok leve marad darált keksszel szoktam egy kicsit összekeverni, hogy ne áztassa el a tésztát. Az idén kicsit másként tettem el, ha érdekel a blogomban majd megtalálod most készülök megírni. Jó munkát, megéri bármilyen almás sütibe finom. Üdv: Nyinyi

Törölt felhasználó

Köszönöm :) És érdekel :) B

Nyinyinagyi

Most fejeztem be már elolvashatod a profilomon van a blogom elérhet?sége.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.