r
Nosalty Logó

Fordított almás krémes

Nyinyinagyi
Fordított almás krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

952
Kalória
12.4g
Fehérje
139.6g
Szénhidrát
40g
Zsír
242.5g
Víz
180g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
93.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 952 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 5713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 186 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 952 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3101.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    837.9 g
  • Cukor
    563 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1890 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1896 micro
Összesen 5713 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük, belekeverjük a cukrot és a fűszereket.
  2. A tepsibe alufóliát vagy sütőpapírt terítünk, és elsimítjuk benne az almát.
  3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sutőporos lisztet, és az almára öntjük a masszát, majd közepes lángon megsütjük.
  4. Amikor megsült, egy tálcára borítjuk, a tetejéről levesszük a fóliát, és hagyjuk kihűlni.
  5. A vaníliapudingot a cukorral, a vaníiás cukorral a 3 dl tejben megfőzzük, amikor langyosra hűlt, belekeverjük a margarint.
  6. Amikor meghűlt, ráterítjük az alma tetejére, és hűtőben lehűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22

Az alapötletet egy kolléganőmtől kaptam. Télre szoktam eltenni reszelt almát, nem teszek rá mást, csak tartósítószert, és akkor fűszerezem, amikor felhasználom. Igazából nem is reszelem, hanem húsdarálón ledarálom, így egyszerűbb, mivel elektromos darálóm van. Ezt a sütit is most ilyen almából készítettem, két üveggel használtam hozzá, úgy gondolom, kb 1.5 kg almának felel meg.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...