Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borított meggyes-mákos

Borított meggyes-mákos
Borított meggyes-mákos
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a mák-meggy párosítás. Meggyszezon idején többször is elkészítem ezt a süteményt, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 22 cm-es forma aljába vágjunk sütőpapírt, az oldalát vajazzuk és lisztezzük ki, a sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
  2. A tojást habosítsuk ki a cukorral, óvatosan forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztes mákot és a citromhéjjal ízesített tejfölt, ill a fahéjat.
  3. Öntsük a masszát a formába, és szórjuk rá a kimagozott meggyet. Süssük kb. 40 percig (tűpróba!) Ha nagyon sülne a teteje, borítsunk rá fóliát.
  4. Ha a torta megsült, hagyjuk a formában kb. 10 percig, majd pattintsuk le a karimát, és hagyjuk teljesen kihűlni. Borítsuk ki egy tányérra, húzzuk le róla a papírt, és díszítsük kedvünk szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 727
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fordított meggyes-mákos, meggyes-mákos sütemény, fordított sütemény meggyel és mákkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

m.lekay
m.lekay Tue, 2015-03-03 11:05

Kedves Judit! Tegnap megcsináltam, nagyon finom lett, könnyű, puha a tésztája! Egy a baj, hogy nagyon kicsi az adag, egyedül meg tudtam volna enni, de nem volt pofám, ezért ma dupla adagot készítek. Szerinted mekkora tepsibe tegyem, mert a nagyobb tortaformám csak 26 cm-s, ami biztos kicsi? Köszi a válaszod!

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Tue, 2015-03-03 11:52

Kedves m. lekay !
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett :) - én, még mindig a 22 cm - es formában készítettem, de szerintem ha tepsiben akarod sütni, próbáld a kb 20 X 35 cm - méretűben. Kíváncsian várom majd, hogy hogyan sikerült.
Judit

310
tojás 3 db
cukor 10 dkg
finomliszt 5 dkg
sütőpor 8 g
mák 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 ek
meggy 25 dkg
fahéj 1 teáskanál