r
Nosalty Logó

Tejszínes fehérborban sült hagymás-sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Tejszínes fehérborban sült hagymás-sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1035 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2071 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 1035 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 2071 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A filéket tenyérnyi szeletekre daraboljuk, enyhén kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk őket.
  3. A póréhagyma fehér részét fél cm vékonyan felkarikázzuk, a sajtot a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
  4. A tejszínt összekeverjük a fehérborral.
  5. Kiolajozunk egy akkora sütőtálat, amiben a hússzeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.
  6. Beletesszük a hússzeleteket, rájuk szórjuk a hagymakarikákat, majd meglocsoljuk a fehérbor és tejszín keverékével.
  7. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és kb. 30 percre sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19446
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Köretnek isteni hozzá a lilahagymás-bacon-ös újkrumpli és fokhagymás pirítós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi nagy kedvencünk ez a pillanatok alatt összeállítható étel. Szinte hihetetlen, hogy pár hozzávalóból ilyen különlegesen finom ebédet/ vacsorát varázsolhatunk! Köszönet érte Buday Péternek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek