r
Nosalty Logó

Tejszínes fehérborban sült hagymás-sajtos csirkemell

Mignon
Tejszínes fehérborban sült hagymás-sajtos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1035
Kalória
69.3g
Fehérje
16.8g
Szénhidrát
75.2g
Zsír
289.7g
Víz
241g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1035 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2071 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 1035 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    579.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3344 micro
Összesen 2071 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A filéket tenyérnyi szeletekre daraboljuk, enyhén kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk őket.
  3. A póréhagyma fehér részét fél cm vékonyan felkarikázzuk, a sajtot a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
  4. A tejszínt összekeverjük a fehérborral.
  5. Kiolajozunk egy akkora sütőtálat, amiben a hússzeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.
  6. Beletesszük a hússzeleteket, rájuk szórjuk a hagymakarikákat, majd meglocsoljuk a fehérbor és tejszín keverékével.
  7. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és kb. 30 percre sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régi nagy kedvencünk ez a pillanatok alatt összeállítható étel. Szinte hihetetlen, hogy pár hozzávalóból ilyen különlegesen finom ebédet/ vacsorát varázsolhatunk! Köszönet érte Buday Péternek!

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...