r
Nosalty Logó

Fokhagymás foszlós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Fokhagymás foszlós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2112 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 265 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5007.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    3977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 2112 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet összeforgatjuk az élesztővel, cukorral, sóval, majd a dagasztógép keverő táljába tesszük, hozzáadjuk a vajat, tejet és a langyos vizet.
  2. Ezután pár perc alatt sima tésztává dagasztjuk, majd kézzel kicsit átgyúrva áttesszük egy kelesztőtálba, és letakarva a duplájára kelesztjük 50-60 perc alatt.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen fél centiméter vékony, kerek lappá nyújtjuk, és nyolc egyenlő részre vágjuk. Az így kapott cikkeket még kicsit tovább nyújtjuk, majd feltekerve kifli formálunk belőle.
  4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd letakarva húsz percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a megkelt kifliket hideg tejjel lekenjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. Az olvasztott vajat elkeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval, a sütőből kivesszük a megsült kifliket, majd azonnal lekenjük a fokhagymás vajjal, és pár percre még visszatesszük a sütőbe.
  6. Végül a kész kifliket kivesszük a sütőből, majd nyomban lekenjük hideg tejjel, ezután letakarva pár perc alatt átgőzöljük. Tipp: a feltekerés előtt egy kevés olvasztott vajjal még megkenhetjük a tésztánkat, ettől finomabb lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2950
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fokhagymás foszlós kifli
Katharosz 489 recept

Mondhatnám akár karantén-kiflinek is, mivel szinte naponta készül valami finomság a konyhámban. A fokhagymás vajtól nagyon ízletes kifliket kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.