Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymamajonéz

Fokhagymamajonéz
Fokhagymamajonéz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fokhagymamajonéz nem fokhagymás majonéz (aïoli), hanem egy önálló műfaj.
Egy angol nyelvű, francia szakácskönyvben találtam egyszer, azóta szerelmünk töretlen. Kávéházam étlapján is szerepelt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Halételekhez, de dip-nek is nagyon jó olyan cuccokhoz, amelyek a fokhagymával jól kijönnek, mint pl. cukkíni.
Másnap a legjobb, amikor jól összeérett már. Hűtőben sokáig eláll. Magam egyszerűen kenyérrel tunkolni is imádom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejbe áztatom a kenyeret, 2 félkaréj fehéret, csakis fehéret.
  2. Amikor beitta az összes tejet, hozzáadom a két tojás sárgáját, verem a kisrugóssal, adom az olajat, a citromlevet, verem a kisrugóssal, míg a kenyér teljesen szétesik.
  3. Adom az áttört fokhagymát, sót, borsot darálok rá. Kész.
  4. Vigyázat: nagyon könnyű elsózni, óvatosan a sóval!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 316
elküldve: 2
receptkönyvben: 214
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Becsi
Becsi Tue, 2012-02-14 19:32

Nagyon nagyon finom!Még anyukám is nagyon szerette, pedig ő borzasztóan válogatós.Mikor meglátta azt mondta nem kér, de egy falat után elismerte, hogy ez nagyon jó!Köszi!:)

Elise
Elise / Elise Sun, 2010-08-01 09:44

Nagyon jól hangzik,meg szeretném kérdezni,hogy mihez ajánlod?köszönöm előre is!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2010-08-04 17:59

Kedves Elise!

Elsősorban halakhoz ajánlom a fokhagymamajonézt, natúr húsokhoz, vagy bármilyen zöldség mellé dip-nek, amely a fokhagymával jól kijön (pl.: cukkíni)

Üdv: Ildikó

506
kenyér 2 szelet
tej 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 2 dl
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint