Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymaleves csurgatott tésztával

Fokhagymaleves csurgatott tésztával
Fokhagymaleves csurgatott tésztával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagyszerűsége az egyszerűségében van. Nagyon finom leves.

hozzávalók / 4 adag

leves

levesbetét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a fokhagymákat, egyharmadát nyomjuk át, a többit vékonyan szeleteljük fel.
  2. Az olajat tegyük fel melegedni, tegyük bele az átnyomott fokhagymát, 1 kanál lisztet, keverjük át, húzzuk le a tűzről, tegyük bele a pirospaprikát, és öntsük fel 12 dl vízzel. Adjuk hozzá a sót, borsot, a szeletelt fokhagymát és a zellerlevelet. Főzzük fel, vigyázzunk, ki ne fusson, és főzzük 20 percet.
  3. Míg a lé fő, készítsük el a levesbetétet. A tojást keverjük el pici sóval, egy evőkanál vízzel és a maradék liszttel. A palacsintatésztánál sűrűbb, a nokedli tésztánál lágyabb állagot kell kapni, ha az edényt megdöntjük, sűrűn folyik.
  4. Főzzük a levesbe a tésztát úgy, hogy a kanállal segítsük, nehogy egyben a levesbe zúduljon, hanem apró nokedlik legyenek. Főzzük fel a levest, hamar fő, és tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

csurgatott leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

177
fokhagyma 3 fej
zellerlevél 2 db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
víz 12 dl
finomliszt 5 evőkanál
tojás 1 db
víz 1 ek
0 ízlés szerint