r
Nosalty Logó

Flan Napolitano

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Flan Napolitano
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 3201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7178.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2606 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1049 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 3201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A krémhez

  1. Egy kb. 2 litereslábosban, amiben az egész pudingot készítjük, összekeverünk 3 ek cukrot 1 ek vízzel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve karamellizáljuk. Ha készen van, félretesszük, hogy kicsit szilárduljon. Fontos, hogy a karamell egyenletesen legyen az edény alján.
  2. A tojásokat, a vaníliaaromát, a rumot, és a kétfajta sűrített tejet turmixgépbe öntjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy az egész szósz összesen 1 l legyen. (Ehhez a mennyiséghez egyébként kb. 1,5-2 dl tej szükséges, a tojások méretének függvényében.) Nagyon alaposan összedolgozzuk.
  3. A szószunkat a már kihűlt, félig szilárd karamellre öntjük. Nagyon fontos, hogy a karamell szilárd legyen, különben összekeveredik a szósszal, és nem lesz szép a pudingunk.
  4. Egy nagyobb edénybe vagy mélyebb tepsibe vizet eresztünk, és beleállítjuk a pudingos lábost. A víznek nem szabad belekerülnie a pudingos edénybe, de fontos, hogy a nagy edényben legalább olyan magasan álljon a víz, mint a kis edényben a puding. (Különben soha nem sül meg.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük: akkor jó, ha a kihúzott tű száraz marad, és a puding nem folyik ki a helyéről.)
  6. Ha elkészült, megvárjuk, míg kihűlt,majd a tetejére teszünk egy tányért, és kifordítjuk.
  7. Szeleteljük, mint a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29842
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális mexikói karácsonyi puding, amit nem csak karácsonykor készítenek. A receptet is egy mexikói barátomtól kaptam. A creme caramel nagytestvére (legalábbis méreteiben), hiszen míg azt kis tálkákban szervírozzák, ezt szeletelve kínálják. Nem olyan bonyolult elkészíteni, mint amilyennek első olvasásra tűnik! :) Ha nincsen kéznél turmixgép, akkor természetesen kézi habverővel is dolgozhatunk. Kézzel is lehet próbálkozni, de nem nagyon érdemes, mert a sűrített tejet nagyon nehéz keverni. A turmixgép még azért praktikus, mert van rajta beosztás, így látjuk, hogy mikor lesz pont 1 l.

Hozzávalók

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?