Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dulce de leche

Dulce de leche
Dulce de leche
125 perc / előkészület: 5 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes gasztroajándék, karamellimádóknak. Ráadásul ilyen egyszerű elkészíteni!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Csak úgy magában, kiskanállal, nyalakodásra.
Vagy kekszekhez, sütikhez, desszertekhez, vaníliafagyi mellé.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sűrített tejet a tubusokból egy laposabb jénai tálba nyomjuk.
  2. A hőálló tálat egy olyan tepsire helyezzük, melyet a tál feléig fel tudunk önteni forró vízzel. Ezt meg is tesszük.
  3. Alufóliával lefedjük az egész tepsit (benne a tállal).
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk 2 órára, közben fél óránként átkeverjük az egyre szebb színű karamellkrémet.
  5. A 120 perc leteltével tálat kivesszük a vízfürdőből, hagyjuk benne kihűlni a krémet.
  6. A langyos karamellt csinos, zárható fedelű üvegcsékbe/ üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. (1 hónapon belül használjuk fel/ fogyasszuk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 61 782
elküldve: 10
receptkönyvben: 749
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellkrém, bársonyos karamellkrém, karamellizált tejkrém

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BeneNiki
BeneNiki Mon, 2014-09-15 21:35

Megcsináltam "házi nutella" alapanyagaként. Nekem apró kis darabkák keletkeztek benne, amiket csak látni lehetett, érezni nem és a kész nutellában már nem is voltak. (Nem tudom mitől lehettek, elég furán nézett ki.) Elég hosszadalmas és drága dolog főzögetni a sűrített tejet, de az eredmény kétség kívül finom lett :)

blanchetyler
blanchetyler / blanchetyler Sun, 2012-12-16 14:59

Nekem 3 tubusból egy kis üveg krém lett, karácsonyi ajándéknak szántam, de így már meggondolom, mert drágább, mint gondoltam :) Kicsit meglepődtem, mert egy óra alatt elkészült, pudingnál is sűrűbb, tejkaramella ízű krém lett, isteni. Viszont sok volt a veszteség, az alufólia is rásüllyedt, a peremen is sok lett a ráégett rész, úgyhogy legközelebb más módszerrel készítem, hátha úgy több lesz. :)

Szőlő
Szőlő Sat, 2011-10-29 16:21

Ez "felháborítóan" finom! :) Köszönöm a receptet, a kislányom nevében is!

biribarika
biribarika / biribarika Tue, 2011-02-08 21:19

Nem titok:egy vastag falú edényben,gázon is elkészíthető.10 percig nagy lángon,majd 30-40 percig takarékon főzzük a sűrített tejet.(én tennék hozzá egy kis vajat is)45 perc után puding szerű lesz,sütire terítve,hűvős helyen pár óra alatt megszilárdul. :)

petra
Petra / petra Thu, 2010-11-04 16:00

kedves Marcsi,
ha én arra emlékeznék, milyen márkájú sűrített tejjel készítettem, szívesen megosztanám, csak éppen dunsztom sincs:-))

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Tue, 2010-11-02 10:15

Kedves Petra! Az enyém nem lett annyira finom, biztos függ a sűrített tej minőségétől is. Egyébként sikerült a recept és vanília fagyi mellé tettük. Sajnos a fagyi is és a karamellám is csak nyomokban emlékeztet az imádott jégkrémre: Häagen-Dazs dulce de leche (tejkaramella).

Te milyen sűrített tejjel próbáltad?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 22:51

Nem igazán értem. Félóránként kiveszem a sütőből és megkavarom? És a víz rulajdonképpen milyen célt szolgál?

120
sűrített tej 450 g