Nosalty Logó

Créme caramel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Créme caramel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 264 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 1583 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A karamellhez

Összesen 146 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 264 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 1583 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A krémhez

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A tejet a vaníliarúddal épphogy felforraljuk, majd félretesszük.
  2. Miközben a tej melegszik, elkészítjük a karamellt: egy vastag falú lábasba tesszük a cukrot, melegítjük, közben forgatjuk az edényt, hogy mindenhol egyenletesen barnuljon. Amikor már jól karamellizálódott a cukor, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverünk két evőkanál vizet, megállítva ezzel a karamellizálódás folyamatát. Hat szuflés tálka aljába igazságosan elosztjuk a karamellt.
  3. Egy tálban kikeverjük a cukrot a tojásokkal és a tojássárgákkal, rászűrjük a felforralt tejet (a vaníliarúdra már nincs szükség) és a tálkákba öntjük a meglehetősen híg krémet.
  4. Mélyebb tepsire helyezzük a tálkákat, a tálkák feléig felengedjük a tepsit vízzel és mehetnek is a sütőbe. Légkeverésre állítva körülbelül 35-40 perc alatt megszilárdul a krém. Amikor kész, a tálkákat kiszedjük a vizes tepsiből és fogyasztás előtt 30 percig hűlni hagyjuk. Tálaláskor a tálkákból tányérokra borítjuk a créme caramelt.
  • Sűtés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 161055
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A créme brulée mellett a franciák másik klasszikus édessége ez a karamellöntetes puding. Míg a créme caramelnek az alján van a puha karamell (mielőtt tányérra borítanánk), addig a créme brulée tetején található a kemény réteget alkotó, égetett cukor. Ami közös bennük: mindkettő óriási kalóriabomba, ennélfogva a diétázók messze kerüljék el. Ahogy az égetett krémet, ezt is mindig az egy falat… Franciaország c. könyvben olvasható recept alapján készítem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

"Hat szuflés tálka aljába igazságosan elosztjuk a karamellt." Lefordítom, a megjelölt magunknak szánt bödönt jól megtömjük a maradékot meg szétosszuk a maradék csészékben:o)

Petra

hát igen, az okosabbak így csinálják:-)

tgi

Nagyobb tálban elkészítve vajon jó lesz? (Tortaszer?en)

Petra

tgi, ezt mindehol ilyen kis tálkákban készítik, egyszemélyes desszertként nem merném nagyon tálban, tortaszer?en készíteni, mert nehéz lenne a nagy tálból szépen kiborítani, szerintem úgy meg mit sem ér az egész, hisz a lényeg, a karamell, az alján van

tgi

Valamelyik nap a PAPRIKA TV -ben az Anyu f?ztje(?) c. m?sorban láttam hasonlót. Sajnos csak az adás végét láttam, ott talán nagyobb "jénaiban" készítették. Nem láttad véletlenül? Vagy az egészen más lehetett? A karamell ott is szerepelt, a krém nem tudom mi volt. ( Csak tippeltem, hogy ez a desszert lehetett. A neve krémtorta volt.)

Törölt felhasználó

Gyönyör? a fotó, tökéletes... Láttam egy jó ötletet créme brulée készítéséhez, amit itt is lehet kamatoztatni: a tejes(tejszínes)-tojásos mixet nem szabad habosra keverni, vagy ha mégis így sikerül, akkor azt (súlyosabb esetben) lekanalazni, a maradék bubikat pedig karamelpisztollyal elpukkantani hirtelen. Ha a 'beöntés' után is marad, ismét pisztolyozni egy pillanatra. Ezzel a módszerrel mindegyik desszertnél meggátolhatjuk, hogy a képz?dött hab megsülve aztán 'cs?ben sült'-rántottás jelleget kölcsönözzön a felszínének. Innen loptam: http://www.youtube.com/watch?v=b_16ZZtTH_Y most tesztelem, már a süt?ben van :-)

Petra

köszi a tippet! és várom a beszámolót, h m?ködött-e

Szeva

tgi, ha nem versenymunkát akarsz készíteni, akkor csinálhatod jénaiban. Már a kiszemelt jénaiban olvaszthatod a cukrot, majd körbeforgatod a tálat és kih?töd. (Szép márványosra fog repedezni a karamell.) Ebbe a tálba öntöd a tojásos tejet és vízfürd?ben megsütöd. Nem kell kiborítani, kanállal lehet szépen szedni és a karamell-lét tetszés szerint adagolhatod. Nálunk nagy kedvenc.

Törölt felhasználó

Szia Petra, m?ködik a dolog, a látvány miatt csak a brulée-nél számít a módszer, viszont az íz miatt mindegyik esetben hatásos, mert a hab kissé rántotta íz?re sülhet meg. Most akarom kipróbálni a karamelt sötét melaszos-nádcukorból, kíváncsi vagyok mélyebb lesz-e az íze... Jut eszembe, kérlek áruld el hol szerezted be a fotón látható versenymunkához használt tálat. Vagy esetleg 1nagyobb szuflétál volt félig töltve??

Petra

kedves Bandi! köszönjük a beszámolót! ha én azt tudnám, hogy melyik tálkámban készült, szíves-örömest elárulnám:-) ez egy régi fotó, ezért az emlékezet-megkopás...

Törölt felhasználó

en a creme caramelt eddig csak nagyobb talkaban keszitettem, egy 13 centis 7-8 cm mely talban meg lehet csinalni es szepen ki is jon, melyebb tanyerra jo tenni, mert a leve kicsit szetfolyik majd - egyaltalan nem szokatlan, sok receptet talaltam mar ami eleve egybe suti, masik - a karamelt mikor beleontod a talba erdemes kicsit megforgatni hogy a szelere is menjen belole..

Törölt felhasználó

Sziasztok! Mi nászúton ettunk ilyet a Férjemmel (azért is kerestem a receptet, hogy kicsit nosztalgiázhassunk :)) ) és akkor is nagyobb tálban készulhetett, mert szeleteket kaptunk... Én is egy kisebb h?állóba szeretném elkészíteni, aztán majd elmesélem mi lett a vége :))

Törölt felhasználó

Szia!Meg szeretném csinálni a sütit,de lenne pár kérdésem.A tojásokat hogy kevered össze?3 egészet+3 sárgát a cukorral?Nem légkeveréses a süt?m.Tudsz tanácsot adni,hogy süssem gázsüt?vel?Nincs alsó-fels? sütés sem.El?re is köszi!

Petra

szia, persze, a 3 egészet a sárgákkal és a cukorral, egyszerre semmi gond, hagyományos gázsüt?vel is elkészül:-), csak 20 fokkal magasabb h?mérsékletet kell beállítani, tehát 200 fokot, (azt hiszem ez a gázsüt? 6-os fokozata) remélem jól sikerül!

Törölt felhasználó

én tavaly karácsonykor csináltam,nem volt kis formám,egyben sütöttem,kb.1,5cm-es vastagságúra,és karácsonyi formákkal szúrtam ki,úgy tálaltam:))) anyósom meg ?zláb formában szokta elkészíteni,és szeleteli...de idén szerzek be formákat,mert úgy az igazi!

superkata00

Szuper recept, nagyon szép lett, és egyáltalán nem maceráns. Nekem személy szerint nem ízlett - de ez nem számít - mindenki más oda volt érte. Annyi kérdésem lenne, hogy ezt tejszínnel, vagy fele tejszín fele tejjel is meg lehet csinálni? Illetve az valahogy elérhet?, hogy a karamelles részen akár ropogós karamell darabkák is legyenek? :)

Hozzávalók

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

Nagyon nem mindegy, mit csinálsz az üres coca-colás palackoddal

A műanyaghulladék globális probléma – és megoldani is csak akkor tudjuk, ha mindannyian összefogunk, nagyvállalatoktól a fogyasztókig. A Coca-Cola folyamatosan dolgozik a megoldáson is: vállalásai között szerepel, hogy az egész világon csökkenti a gyártásban felhasznált új műanyag mennyiségét, és tíz éven belül minden PET palackja felerészben már újrahasznosított műanyagból lesz.

Nosalty

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!