r
Nosalty Logó

Créme Caramel tejsodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Malacka
Créme Caramel tejsodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A karamellhez

A tejsodóhoz

Összesen 238 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A karamellhez

A tejsodóhoz

Összesen 1429 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A karamellhez

A tejsodóhoz

Összesen 133 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 238 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1429 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tejsodóhoz

Elkészítés

A karamellhez

  1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, betesszük a sütőbe a kis tálakat, amibe készítjük az egészet. (Nálam ez 6 szufléforma volt.)
  2. Először a karamellt csináljuk meg: a cukrot és 6 ek vizet beletesszük egy rozsdamentes serpenyőbe. Lassan felolvasztjuk a cukrot, és egy fakanállal néha megkeverjük. Mikor felolvadt és sötétbarna karamell színe van, beleöntögetjük a sütőből kivett kis tálakba. Félretesszük hűlni.
  3. A karamell réteg fölött kikenjük a tálat vajjal.
  4. A tojást, vaníliát és a cukrot egy tálban kikeverjük.
  5. A tejet elkezdjük melegíteni, amikor már meleg, de nem forr, beletesszük a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve sűrű, homogén krémet főzünk belőle.
  6. Ráöntjük a karamell tetejére, és betesszük a sütőbe 20-30 percre.
  7. Mikor kész, és kihűltek a tálak, kiöntjük és tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6214
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

Créme Caramel tejsodóval
Malacka 28 recept

Nincs hozzá különösebb történet:) Már régóta szerettem volna valami ilyen jellegű édességet készíteni:) A múltkori nagy havazás alatt muszáj volt valami finom édességgel előrukkolnom:) ez lett belőle:) mindenki meg volt elégedve vele:)

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A karamellhez

A tejsodóhoz

Címlapról ajánljuk

Tudod, melyik az egyik legsoványabb húsféle? Most eláruljuk!

Talán nem is gondoltad volna, de a pulykahús az egyik legsoványabb húsfajta, hiszen a zsírtartalma az egy százalékot sem éri el. Ezért nem csoda, hogy sok fogyókúrás recept úgy kezdődik: vegyél egy szelet pulykamellet. Hiszen a pulykahús emellett ízletes és fehérjében gazdag, vagyis tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába.

Hirdetés

További cikkek