r
Nosalty Logó

Finn almás pirog

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Finn almás pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 764 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3058 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 246 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 764 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 3058 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a tepsit: vajazzuk és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tésztához olvasszuk fel a vajat, mérjük hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk egynemű tésztává (nagyon picit ragacsos marad).
  3. Egyengessük a tésztát kezünk élével a tepsibe. Természetesen lehet nyújtani is. :)
  4. A krémhez keverjük egynemű krémmé a hozzávalókat, és öntsük a tésztára.
  5. A meghámozott és kimagozott almát szeljük vékonyra, tegyük a krém tetejére. Lehet két rétegben is. Szórjuk meg őrölt fahéjjal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. A teteje szép piros lesz, a tejföl sem leves már, de tűpróbával ellenőrizzük!
  7. Langyosra hűlve, szépen szelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10402
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

Nagyon kellemes, habos állagú krém lesz a tejfölből, a tészta pedig enyhén morzsálódós, linzerszerű. Jól kiegészítik egymást. Egy kanál tejszínhabot még el tudok képzelni a tetején. :)

Receptkategóriák

Karácsonyra két gm receptes szakácskönyvet kaptam. Az egyik csak a szegedi gm termékcsaládra épül, onnan való ez a recept. Sajnos szinte minden receptnek elég nagyvonalú az összeállításra és sütésre vonatkozó része (van ahol nincs is...) Így improvizálni kell, mint ennél a receptnél: a sütési hőfokot, időt a képen látható sütivel kísérleteztem. :) A liszteket variálhatjuk, nem fontos egyféléből sütni, én is két különbözőt kevertem össze. :)

Hozzászólások

gulyasgne

Isteni,csodálatos,fantasztikus! Most sült ki,pont olyan,mint a képen. És az íze,mennyei! Nagyon könny? az elkészítése,de legközelebb dupla adagot csinálok,az már biztos. Köszi a receptet!

nyihaj

Nagyon örülök, hogy tetszik, ízlik! Köszönöm, hogy megírtad :)

k_Andi

Nagyon nagyon finom lett! Nagy sikerélmény, kezd? létemre f?leg:D köszi a receptet!:) (amúgy úgy tudtam, hogy a pirog az orosz étel, vagy ez az északra általában jellemz??)

nyihaj

Szia Andi! Nagyon örülök, hogy sikerélményed volt a recepttel és ízlett is! Bevallom származásilag nem olvastam utána a pirognak... ezen a néven szerepelt az említett szakácskönyvben, ezért így tettem fel. :p További sok sikert a sütéshez :) Üdv, Hajni

Marlene

Mivel volt itthon 2 almánk és nem igazán akart elfogyni, gondoltam keresek hozzá valami jó kis sütireceptet, mert kidobni nem szerettem volna. Mivel se én, se a párom nem rajongunk ezért a gyümölcsért és az almás sütikért sem, valami olyat kerestem, amiben nincs túlzottan f?szerepben. Ez a recept f?nyereménynek bizonyult! Az elkészítése gyors és egyszer?, viszonylag olcsó is. Mivel nekem nincs itthon gm lisztem, ezért sima finomliszt és rétesliszt keverékét használtam, valamint barnacukrot. Már sütés közben nagyon jó illata volt, az íze pedig nagyon finom vaníliás, az alma jól kiegészíti. 1 nap alatt elfogyott, a páromnak is nagyon ízlett. Biztosan el fogom még készíteni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek