r
Nosalty Logó

Finn almás pirog

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Finn almás pirog
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 764 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3058 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 246 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 764 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 3058 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük elő a tepsit: vajazzuk és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A tésztához olvasszuk fel a vajat, mérjük hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk egynemű tésztává (nagyon picit ragacsos marad).
  3. Egyengessük a tésztát kezünk élével a tepsibe. Természetesen lehet nyújtani is. :)
  4. A krémhez keverjük egynemű krémmé a hozzávalókat, és öntsük a tésztára.
  5. A meghámozott és kimagozott almát szeljük vékonyra, tegyük a krém tetejére. Lehet két rétegben is. Szórjuk meg őrölt fahéjjal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. A teteje szép piros lesz, a tejföl sem leves már, de tűpróbával ellenőrizzük!
  7. Langyosra hűlve, szépen szelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10663
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Ajánló

Nagyon kellemes, habos állagú krém lesz a tejfölből, a tészta pedig enyhén morzsálódós, linzerszerű. Jól kiegészítik egymást. Egy kanál tejszínhabot még el tudok képzelni a tetején. :)

Receptkategóriák

Karácsonyra két gm receptes szakácskönyvet kaptam. Az egyik csak a szegedi gm termékcsaládra épül, onnan való ez a recept. Sajnos szinte minden receptnek elég nagyvonalú az összeállításra és sütésre vonatkozó része (van ahol nincs is...) Így improvizálni kell, mint ennél a receptnél: a sütési hőfokot, időt a képen látható sütivel kísérleteztem. :) A liszteket variálhatjuk, nem fontos egyféléből sütni, én is két különbözőt kevertem össze. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?