Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetával töltött paprika

Fetával töltött paprika
Fetával töltött paprika
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyaralás előtt próbáltam mindent elpusztítani a hűtőből, és maradt még vagy 7db paprika itthon. A töltött paprika nem az én műfajom, de gondoltam, valami lightosabbal megtölthetném. Isteni íze van a sült paprikának, és sok mindent lehet még a fetába tölteni. Legközelebb lilahagymát is fogok a masszába tenni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Barna kenyeret pirítottam hozzá, jól bedörzsöltem fokhagymával, meglocsoltam olívával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
  2. A végeket meghagyjuk, mert sütés előtt azzal dugaszoljuk be a paprikákat.
  3. A fetát villával összetörjük, lazítunk rajta, majd ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, chilivel, borssal.
  4. Töltés előtt a paprikákba is szórunk egy kis oregánót, bazsalikomot, akár chilit is.
  5. A paprikákba töltjük a fetás masszát.
  6. Nem töltjük tele őket, a végeket visszahelyezzük.
  7. Megkenjük a paprikákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és sütés előtt késsel megszúrkáljuk őket, nehogy szétrobbanjanak a hőtől.
  8. Előmelegített sütőben alufóliára fektetve sütjük őket.
  9. Ha már barnulnak, és hólyagosra sültek, akkor elkészültek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 596
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült töltött paprika, feta sajtos sült paprika

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Thu, 2013-08-22 08:54

Erre a receptre nyaralás után bukkantam.Görögországból hozott Feta sajttal készítettem el,és az előző napi vendégségből maradt eredeti görög fűszerezésű gyros hússal gazdagítottam.Ízletes és nagyon kiadós ebédet kaptam.Degeszre ettük magunkat,visszaidézve a nyaralás gasztronómiai élményeit.Köszi.

Eurydice
Eurydice Wed, 2012-09-12 13:38

én is elkészítettem, tettem a töltelékbe apróra vágott lilahagymát, tejfölt és pirított sonkát is, valamint a maradék krémet paradicsomba töltöttem, a sütőben a külön tepsibe pirítottam a paprikák mellett az olivaolajjal bekent és bazsalikomozott-sózott vékony kenyérszeleteket pirítós helyett
azt hiszem a variációknak csak a fantázia szabhat határt!
isteni lakomát csaptam belőle!
köszönöm szépen az ötletet!!!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2012-09-12 20:45

Nagyon örülök, valóban izgalmas kajcsi lehetett! :) Köszönöm a konstruktív hozzászólást!
Zsuzsa

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2011-08-02 09:12

hát sajnos görög néni nem vagyok, de még így kicsit magyarosan is igen jó lett :D

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-08-02 05:59

ez nagyon-nagyon finom! nagyon szeretem.
csak kell(ene) hozzá egy görög nagynéni, hogy elkészítse ;-)
gratulálok!
üdv,
toma

546
paprika 6 db
feta sajt 35 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint