r
Nosalty Logó

Feta sajtos paradicsommal töltött batáta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timejja9
Feta sajtos paradicsommal töltött batáta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1460 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    22686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6804 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 364 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7760 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    90744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27217 micro
  • Lut-zea
    2203 micro
Összesen 1460 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    4745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1423 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 76 Kcal

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat megmossuk, héjastul egy tepsire tesszük, és 200 fokon puhára sütjük nagyságuktól függően 40-50 perc alatt. A sütés felénél fogpiszkálóval megszurkáljuk a batátákat, hogy ne repedjenek szét sülés közben.
  2. Míg sülnek a batáták, elkészítjük a tölteléket. A feta sajtot az apróra vágott petrezselyemmel, darabolt koktél és aszalt paradicsommal összedolgozzuk, ízesítjük borssal. Sót nem igazán kíván a krém, mivel a sajt alapból sós.
  3. Mikor pürés állagúra sült a burgonya, kettévágjuk, és betöltjük a krémet. Még melegen tálaljuk. Ez az egészben sült, töltött édesburgonya köretalap lehet bármilyen sült vagy natúr húshoz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1907
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Feta sajtos paradicsommal töltött batáta
Timejja9 32 recept

Legelső találkozásom az édesburgonyával. A receptet egy konyhamagazinban találtam, és elkészítettem. Elsőre nagyon érdekes ízvilág az édes, a sós és a fűszeres ízek találkozása, de megéri kipróbálni, a család azóta rajong érte...

Címlapról ajánljuk

További cikkek